Design and implementation of automatic electric meter using Wi-Fi technology
Wi-Fi teknolojisi kullanan otomatik elektrik sayacının tasarımı ve uygulanması
  1. Tez No: 490205
  2. Yazar: MARYAM SHAFEEQ
  3. Danışmanlar: Assist. Prof. Dr. BAHATTİN KARAKAYA
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Elektrik ölçme birimi, güç tüketimi, Wi-Fi enerji ölçer, kablosuz ölçme birimi, Electricity metering unit, power consumption, Wi-Fi energy meter, Wireless metering unit
  7. Yıl: 2017
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İstanbul Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Elektrik Elektronik Mühendisliği Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 43
Özet
Bu projede önerilen cihaz, otomatik bir Elektrik ölçme birimi cihazıdır. Bu cihazı kullanarak, bir Wi-Fi ağı ve herhangi bir android akıllı telefonu kullanarak elektrik tüketimini kablosuz olarak okuyabilirsiniz. Tüketilen kW saat, dijital bir ekranda kolayca görülebilmektedir ve okuyucu memurun talebi üzerine sayaç bu okumayı okumanın görüntüleneceği mobil cihaza gönderebilmektedir. Bu yüzden, cihaz hem okuyucu memura hem de tüketiciye yardımcı olacaktır.
Özet (Çeviri)
The proposed device in this project is an automated Electrical metering unit device. By using this device the electrical consumption can be read wirelessly using a Wi-Fi network and any android smart phone. The consumed kWh can be easily viewed on a digital display and upon request from the utility inspector the meter will send this reading to the mobile where the reading will be displayed. Therefore the device will help both the inspector and the consumer.