Benefits and challenges of big data on cloud for smes and government agencies
Bulut bilişim destekli büyük verinin KOBİ'ler ve devlet kuruluşları için yarattığı olanaklar ve zorluklar
- Tez No: 490266
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ZİYA KARAKAYA, PROF. DR. ALİ YAZICI
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
- Anahtar Kelimeler: Büyük Veri, Bulut Bilişim, KOBİ, Devlet Daireleri, Faydalar, Zorluklar, Çözümler, Big Data, Cloud Computing, SMEs, Government Agencies, Benefits, Challenges, Solutions
- Yıl: 2018
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Atılım Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Bilişim Sistemleri Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 108
Özet
Büyük Veri ve Bulut Bilişim, KOBİ'lere ve devlet kurumlarına rekabet avantajı kazandırmak ve kuruluşlarını iyileştirme fırsatı veren en önemli teknolojilerdendir. Bir yandan Büyük Veri uygulaması büyük oranda donanım, yazılım ve işgücü yatırımı gerektirirken, diğer yandan Bulut bilişim kuruluşlara yatırım maliyetini büyük oranda düşürecek Büyük Veri uygulama olanakları sunmaktadır. Böylelikle KOBİ ve Devlet kurumlarının Büyük Veri uygulamalarını hızlı ve kolay bir şekilde hayata geçirmeleri konusunda fırsatlar sunmakta ve özendirmektedir. Bu çalışmanın amacı, sistematik alanyazın tarama tekniğini kullanarak veriler toplamak ve bu verilere dayanarak KOBİ'ler ve devlet kurumları için Bulut üzerinde Büyük Veri yapılarının yararları, zorlukları ve çözümlerini belirlemektir. Büyük Veri'de karşılaşılan zorulukların bir bölümünün Bulut Bilişim ile nasıl çözülebildiği net bir şekilde ortaya konulmaktadır. Bu çalışmanın amaçlarıyla ilgili bilgileri derlemek için dört araştırma sorusu tasarlanmış ve ilgili veriler alanyazın tarama yöntemi kullanılarak toplanarak sonuçlar derlenmiştir.
Özet (Çeviri)
Big Data and Cloud computing are the most important technologies that give the opportunity for SMEs and government agencies to gain a competitive advantage and improve their organizations. Big Data implementation requires investing a significant amount of money in hardware, software, and workforce. Cloud computing, on the hand, offers an unlimited, scalable and on-demand pool of resources which provide the ability to adopt Big Data technology without wasting on the financial resources of the organization and make the implementation of Big Data faster and easier. The aim of this study is to conduct a systematic literature review in order to identify the benefits and challenges of Big Data on Cloud for SMEs and government agencies and to make a clear understanding of how combining Big Data and Cloud Computing help to overcome some of these challenges. The last objective of this study is to identify the solutions for the challenges of Big Data. Four research questions were designed to determine the information that is related to the objectives of this study. Data is collected using literature review method and the results are deduced from literature.