ICT's and nigerian textile industry development:Transformation and employment generation
ICT ve Nijerya tekstil sanayisindeki gelişme: Dönüştürme
  1. Tez No: 491193
  2. Yazar: MAKHAZAT OKATAHI SULEIMAN
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. BETUL ERDOGDU SAKAR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilim ve Teknoloji, Science and Technology
  6. Anahtar Kelimeler: Ki-kare, Bilgisayar Destekli Tasarım, Bilgisayar Destekli İmalat, IBM Sosyal Bilimler için İstatistik Paket Programı (SPSS), Bilgi ve İletişim Teknolojileri
  7. Yıl: 2018
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Bilgi Teknolojileri Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 74
Özet
Bu çalışma, tekstil sektöründeki büyük pay sahiplerinin başlıca sorunu haline gelmiş olan ekonomik krizden ötürü kötüye giden Nijerya tekstil sanayisini ICT'nin nasıl dönüştürebileceği değerlendirmesiyle yürütülmüştür. Nijerya tekstil sanayisi Ülkede 70'lerin sonunda ve 80'lerde Nijerya hükümetinden sonra en büyük işverenlerden birisiydi. Bu çalışmayı ICT'nin tekstil sanayisi üzerindeki etkisini ve sanayinin dönüştürülmesine nasıl yardımcı olabileceğini incelemekte kullanma eğilimindeyim. Birçok yazara ait eser, tez boyunca ana konuya paralel bir değerlendirme yapmak için kullanıldı. Katılımcılardan verilerin toplanmasında anketler kullanıldı. Tüm anketler IBM SPSS araçları kullanılarak düzeltildi, sunuldu, analiz ve test edildi. Bulgular Nijerya tekstil sanayisinin, üretkenlik ve kaliteyi yükseltmeye ve milli ekonomiyi canlandırmaya yardımcı olacak modern ICT'lere sahip olmadığını göstermektedir. Sonuç olarak araştırma, tekstil sanayisinin ilgili teknolojilerde donatılmasının yanı sıra Nijeryalıların ICT konusunda eğitilmeleri ve teknik becerilerini geliştirmelerine yardımcı olacak yoğun bir seminer, çalıştay ve konferans etkinliklerinin düzenlenmesinin gerekli olduğunu tavsiye etmektedir.
Özet (Çeviri)
This study was carried out by evaluating how ICTs can transform the deteriorating Nigerian textile industry due to economic crisis which has being a major concern for major stakeholders in the textile sector. The Nigerian textile industry which was one of the major employers of labor in the late 70's and 80's in the country after the Nigeria government. I tend to use this study to analyze the impact of ICT on the textile industry and how it can help in transforming the industry. Several authors work was used throughout the thesis to review in line with the subject matter. Questionnaires were used in gathering data from the correspondents. All the questionnaires were retrieved presented, analyzed and tested using IBM SPSS tools. Findings shows that the Nigerian textile industries do not have the modern ICTs that will help improve productivity, quality and boost the nations' economy. Finally, the research recommended that the textile industries should be equipped with the relevant technology also the establishment of intensive seminar, workshop and conferences to help educate and improve the technical skills of Nigerians in ICT. Keyword: Chi-Square, Computer-aided Design, Computer-aided Manufacturing, IBM Statistical Package for the Social Science (SPSS), Information Communications Technologies.