Sosyal bilimler enstitülerinde müzik alanında yapılan yüksek lisans tezlerinin konu yönelimi ve yöntem açısından incelenmesi bibliyografik bir çalışma (Sivas, Tokat, Malatya örneği)
A bibliographic study on subject methodology and methodology of master's programs in music in social sciences institutes (Sivas, Tokat, Malatya)
- Tez No: 494118
- Danışmanlar: PROF. DR. MUSTAFA HİLMİ BULUT
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Müzik, Music
- Anahtar Kelimeler: Müzik, tez, yöntem, konu yönelimi, bibliyografya, Music, thesis, method, topics covered, bibliography
- Yıl: 2018
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Cumhuriyet Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Müzik Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 50
Özet
Bu çalışmada Sosyal Bilimler Enstitüleri'ndeki müzik yüksek lisans tezleri incelenerek hangi araştırma yöntemlerinin ne sıklıkta kullanıldığı ve konu yönelimleri tespit edilmeye çalışılmıştır. Araştırmanın amacı Sosyal Bilimleri enstitüdeki müzik yüksek lisans tezlerinde kullanılmış olan araştırma yöntemlerini ve konu yönelimlerini saptayarak bunların ne sıklıkta kullanıldığını belirlemektir. Sosyal Bilimleri Enstitüsü müzik Yüksek lisans tezlerinde kullanılan araştırma yöntemleri ve konu dağılımlarının neler olduğu? Sorusu araştırmanın problem cümlesidir. Araştırmanın evrenini Türkiye'deki Sosyal Bilimler Enstitüleri örneklemini ise kasıtlı örneklem yöntemiyle seçilen üç farklı üniversitedeki Sosyal Bilimleri Enstitüleri oluşturmaktadır.
Özet (Çeviri)
The present study entails a review of the master's theses submitted in music programs of graduate schools of social sciences, with a view to determining the frequency of use of individual research methods, as well as the topics focused on. The purpose of the study is to identify the research methods applied in the master's theses submitted in music programs of graduate schools of social sciences, as well as the topics focused on, in order to determine the frequency thereof. The research question the study investigates is 'What is the distribution of research methods and topics covered by the master's theses submitted in music programs of graduate schools of social sciences?' The study universe is composed of the graduate schools of social sciences in Turkish universities, whereas the sample is composed specifically of the graduate schools of social sciences in three universities.