Peronism and contemporary Argentinean political right
Peronism ve modern Arjantin siyasi sağı
- Tez No: 496027
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ŞADAN İNAN RÜMA
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Ekonomi, Siyasal Bilimler, Uluslararası İlişkiler, Economics, Political Science, International Relations
- Anahtar Kelimeler: Arjantin, Peronizm, korporatizm, işçi, sağ kanat partiler, Argentina, Peronism, corporatism, labour, right-wing parties
- Yıl: 2017
- Dil: İngilizce
- Üniversite: İstanbul Bilgi Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Uluslararası Politik Ekonomi Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 73
Özet
Bu tez; Peronizm'in tarihsel sürecini, Peronist söylemin zamanla değişimini ve Arjantin siyasi sağın zaman içerisinde nasıl evrildiğini araştırmaktadır. Bu tezin ana argümanı ise Peronizm'den çağdaş Arjantin sağına geçişi araştırmaktadır. Çalışma ilk olarak Arjantin'in siyasi ve tarihi geçmişini Peronizm ve Uluslararası Sermayenin söylemine atıfta bulunarak analiz etmektedir. Ardından bu çalışma Peronizm'in gücünü ve geçiş sürecini anlamak için Arjantin'de korporatizm ve işçi kavramını araştırmaktadır. Arjantin, Latin Amerika'daki herhangi bir ülkeden çok daha güçlü bir işçi sendikası ve işçi politikasına sahiptir. Bu yüzden, Peronist söylemindeki değişimi anlamak için işçi ve korporatizm kavramlarını incelemek önemlidir. Ayrıca bu tez; Peronist söylemin zayıf özelliklerini de vurgulamaktadır ve Arjantin'deki sağ kanat yükselişini, Peronizm eleştirisi olarak ekonomik, siyasi dinamikler ve kombinasyonlara odaklanarak vurgulamaktadır. Literatüre ek olarak,bu çalışma; Peronizm'in Arjantin'deki geçiş sürecini ve sağ kanat yükselişini anlamak için tarihsel ve siyasi perspektifler üzerinde yoğunlaşmaktadır.
Özet (Çeviri)
This thesis investigates the historical process of Peronism by analysing the changes in the Peronist discourse through time and the evolution of the contemporary Argentinian political right. The main argument is that exploring the transition Peronism to right wing in Argentina. The study first analysed the political and historical background of Argentina with specific reference to discourse of Peronism and International Capital. Afterwards, this study explored the concept of corporatism and labour in Argentina in order to understand the power of Peronism and the transition. Argentina had a much more strong labour unions and labour policies than any other countries in Latin America. The concept of labour and corporatism is crucial for the change in the discourse of Peronism. Also this thesis emphasised the weak features of Peronist discourse that and highlight the rise of Right-wing in Argentina with a critique of Peronism and through focusing on the economic, political dynamics and combinations. In addition to literature, this study concentrated on the historical and political perspectives of Peronism in order to understand transition and the rise of Right wing in Argentina.