Kütahya ili yağmur suyu derenaj sistemleri
- Tez No: 50028
- Danışmanlar: PROF.DR. MUSTAFA Y. KILINÇ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
- Anahtar Kelimeler: yağmur suyu kanalizasyon şebekesi, yardımcı yağmur suyu drenaj yöntemleri, debi hesaplaması, boru çap hesaplaması, boru malzemeleri, storm water sewer systems, supported drainage methods, discharge estimation, hidraulic calculations, pipe material
- Yıl: 1996
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Dumlupınar Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Sayfa Sayısı: 39
Özet
ÖZET Bu çalışmada yağmur suyu drenaj sistemleri, yağmur suyu kanalizasyon şebekeleri ve yardımcı drenaj yöntemleri olarak incelenmektedir. Kütahya Cephanelik Mevki Toplu Konut alanı örnek proje alanında yağmur suyu kanalizasyon şebekesi hesapları hazırlanan program ile sunulmuştur. Bu proje için gerekli olan kriteler, hesap yöntemleri, havzalar, bacalar ve giriş ağızlıkları verilmiştir. Şebekede kullanılabilecek değişik boru malzemeleri gösterilmiş ve ekonomik olarak karşılaştırmaları yapılmıştır.
Özet (Çeviri)
SUMMARY In this study, storm water drainage systems are investigated under the topics of storm water sewer systems and supported drainage methods. On the Kütahya Cephanelik Residential Area, the storm water sewer system calculations are present by computer program. Design calculations parameter, methods, locate sewers and inlets are given in the project. Pipe materials that can be used on the sewer, are shown and compared economically.