Kırmızı lahanada farklı dikim mesafelerinin verim ve kaliteye etkisi
  1. Tez No: 50778
  2. Yazar: GÖNÜL ÇAYLAK
  3. Danışmanlar: PROF.DR. KUTSİ TURHAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Ziraat, Agriculture
  6. Anahtar Kelimeler: Red Cabbage, plant density, quality, yield
  7. Yıl: 1996
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ege Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 35
Özet
IV ÖZET Kırmızı Lahanada Farklı Dikim Mesafelerinin Verim ve Kaliteye Etkisi ÇAYLAK, Gönül Yüksek Lisans Tezi, Bahçe Bitkileri Anabilim Dalı Tez Yöneticisi: Prof Dr. Kutsi Turhan Temmuz 1996, 38 sayfa. Bu araştırma kırmızı lahanada sıra arası ve sıra üzeri mesafelerini verim ve kalite üzerine etkisinin saptanması amacıyla yapılmıştır. 35 x 30 cm, 50 x 30 cm, 70 x 30 cm, 50 x 50 cm, 70 x 50 cm olmak üzere beş farklı dikim sıklığı kullanılmıştır. Hasat edilen bitkilerin toplam verim değerle ri, ortalama baş ağırlığı, yaprak sayısı, baş çapı ve baş uzunluğu değerleri ile baş bağlayan bitki oranı hesaplanmış tır. Araştırma sonucunda gerek verim ve gerekse kalite yönünden en uygun dikim sıklığının 50 x 30 cm ve 50 x 50 cm dikim sıklıkları olduğu saptanmıştır. Anahtar Kelimiler :Kirmı zi lahana, dikim sıklığı, kalite, verim.
Özet (Çeviri)
V ABSTRACT The Effect of Plant Density On The Yield and Quality In The Red Cabbage ÇAYLAK, Gönül MSc in Agriculture Eng. Supervisor : Prof. Dr. Kutsi Turhan July 1996, 38 pages. In this research was to investigate the effect of plant density on the yield and quality in the red cabbage. The seedlings were planted with a distance of 35x30 cm, 50x30 cm, 70x30 cm, 50x50 cm, 70x50 cm between and on the rows. In harvested period marketable head weight, average leaf numbers of heads, head diameter and lenght with the ratio of plants form heads were determined. The highest yield and quality was obtained from the plants which were spaces 50x30 cm and 50x50 cm apart between and in the rows