Parmak izi ve yüz tanıma teknolojileri ile web tabanlı personel devam kontrol sisteminin tasarlanması ve uygulanması
Designing and implementing web-based personnel attendance control system with fingerprint and facial recognition technologies
- Tez No: 508237
- Danışmanlar: PROF. DR. VAHAP TECİM
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Personel Devam Kontrol Sistemi, Üniversite, Biyometrik Sistemler, Parmak İzi ve Yüz Tanıma, Personnel Attendance Control System, University, Biometric Systems, Fingerprint and Facial Recognition
- Yıl: 2018
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Dokuz Eylül Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Yönetim Bilişim Sistemleri Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Yönetim Bilişim Sistemleri Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 75
Özet
Bilgi ve iletişim teknolojilerinin gelişmesiyle birlikte, işletmelerin bilgiye olan gereksinimleri her geçen gün artmaktadır. Artan verinin etkin ve verimli bir şekilde, işletmelerin amacına uygun olarak kullanılması hayati bir önem taşımaktadır. Bu durum da, işletmelerin iş süreçlerini yeni teknolojilere uyumlu bir şekilde tekrardan tasarlamalarını gerektirmektedir. Devam kontrol sistemi kavramı uzun yıllardır var olmasına rağmen, son zamanlarda uygulanma şeklinde değişimler olmuştur. Manuel devam kontrol sistemlerinden kaynaklanan sorunlarla baş etmek zorunda kalan işletmeler, yeni teknolojileri operasyonlarına entegre edebilmek için biyometrik sistemlerden yararlanmaya başlamışlardır. Özellikle parmak izi ve yüz tanıma, benzersizlik açısından en güvenilir yöntemler olarak kabul edilmektedir. Bunun yanında, web tabanlı personel devam kontrol sistemleri, anlık veri akışı ve raporlamayı mümkün kılan ve en hızlı büyüyen teknolojilerden biri haline gelmiştir. Bu çalışma, personel devam kontrol sistemlerinde etkili sonuçlar elde etmek için kullanılan yeni nesil bir teknolojik yapı önermektedir. Bu çalışmanın amacı, parmak izi ve yüz tanıma sistemleri kullanarak idari personeller için web tabanlı bir devam kontrol sistemi tasarlamak ve uygulamaktır. Aynı zamanda uygulamanın, yöneticilerin etkili ve verimli karar alma sürecini desteklemesi amaçlanmaktadır. Tasarlanan bu bilgi sisteminin kullanıcıları idari personellerdir. Uygulama alanı olarak Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi seçilmiştir. v Personel Devam Kontrol Sistemi tasarlanırken kullanılan yazılımlar: C#, SQL ve PHP'dir.
Özet (Çeviri)
With the development of information and communication technologies, the needs of information by businesses are increasing day by day. It has been vital to use increasing data effectively and efficiently in accordance with the purpose of the business. This requires businesses to design their business processes in line with new technologies. Although the concept of personnel attendance control system has existed for many years, there have been changes in the way of implementation recently. Businesses that have had to deal with problems arising from manual attendance control systems have begun to take advantage of biometric systems to integrate new technologies into their operations. Especially, fingerprint and facial recognition are accepted as the most reliable methods in terms of uniqueness. In addition, web-based personnel attendance control systems have become one of the fastest growing technologies capable of instantaneous data flow and reporting. This study proposes a new generation technological structure used to get effective results in personnel attendance systems. The aim of this work is to design and implement a web based attendance control system for administrative staff using fingerprint and face recognition systems. At the same time, the developed system is intended to support managers' efficient and productive decision-making processes. The users of this information system are the administrative staff. Dokuz Eylul University Faculty of Economics and Administrative Sciences was chosen as the application area. vii Software used for designing Personnel Attendance Control System: C#, SQL and PHP.