Mediatizing the terrorist violence: ISIS and strategies of sources
Terörist şiddetini medyalaştırmak: IŞID karşısında gazeteciler ve kaynakların stratejisi
  1. Tez No: 509770
  2. Yazar: ABDELLAHI AHMED MAHMOUD
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ OLİVİER KOCH
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Gazetecilik, İletişim Bilimleri, Journalism, Communication Sciences
  6. Anahtar Kelimeler: kaynakların stratejileri, haberler, terörist şiddet, IŞİD, Medya, strategies of sources, news, terrorist violence, ISIS, Media
  7. Yıl: 2018
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Galatasaray Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Radyo Televizyon ve Sinema Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İletişim Bilimleri Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 85
Özet
Medya ve terörizm son yıllarda birçok araştırmaya konu olmuş ve birçok bilim adamı tarafından ele alınmıştır. IŞID terörizmi şekil değiştirerek Dijital terörizme (kavram olarak kullanabilirsek) dönüştü, Medya Özellikle TV için kaynak oluşturarak terörizm, medya ve kaynaklar konusunda yeni soruları beraberinde getirdi. Bu tez, içerik üreticisi (IŞİD) ile medya (TV) arasındaki ilişki hakkında olan kaynakların stratejileri teorisini inceleyerek bu soruları ele almayı amaçlamaktadır. Bu çalışmada IŞİD'in hazırlamış olduğu iki videoyu case olarak seçip, seçilen 3 uluslararası haber kuruluşunun kaynaktan gelen içerikleri (videoları) nasıl bir strateji ile ele alıp yayınladıklarını medya ve kaynakların strateji çerçevesinde analiz ettik. Bu tezde, IŞİD'in görsel-işitsel üretim çağında“kaynakların stratejileri”teorisinin nasıl göründüğü ile ilgili sorulara cevap arıyor? Terörist şiddetin medyatize edilmesi ile kaynak teorisi stratejilerinden etkilenmesi arasındaki çizgi nedir? Terörist görsel-işitsel bir içeriğin, televizyon haberlerinde yayınlanırken, izleyiciye bilgi verme görevi ile izleyicilere saygı gösterme sorumluğu arasında medya kuruluşu nerede yer almalıdır? Bu tez, bu alanda daha geniş ve ayrıntılı araştırmalara bir katkı olması amacıyla hazırlanmıştır.
Özet (Çeviri)
Media and terrorism have been in the last decade a subject of many researches and they have been treated by many scholars. ISIS as a new version with digitalized terrorism if we can say has emerged new questions about media (TV in particular), terrorism and sources. This thesis aims to treat these questions, analyzing the theory of, strategies of sources which is about the relationship between the content producer (ISIS in this case) and the media (TV in our cases). By analyzing two of ISIS's videos in 3 of the international news corporations focusing on one them as cases we analyze the strategies of sources that ISIS used intentionally or not while preparing their content that went viral. We intend in this thesis to come out with a clear analysis and answers about how does“the strategies of sources”theory looks like today in ISIS audiovisual production age? What the TV news are broadcasting and what they are supposed to broadcast when they are in front of a terrorist audiovisual production, when they are between the duty of informing and the responsibility of respecting the viewers? What is the line between mediatizing terrorist violence and being simply a part meant to be affected by the strategies of sources theory? This thesis intends to be a simple contribution leading to broader and more detailed researches in this direction.