Diferensiyel fark özelliklerinin korunması ile çok katlı değişkenlere bağımlı 𝑓∈𝐵𝑝,𝜃<𝑟> (𝐺,𝑠) fonksiyonlarının 𝐺⊂𝐸𝑛 bölgesi dışına genişletilmesi
Extension of functions 𝑓∈𝐵𝑝,𝜃<𝑟> (𝐺,𝑠) dependent on the multi package variables outside the 𝐺⊂𝐸𝑛 region with preservation of the class
- Tez No: 509902
- Danışmanlar: DOÇ. DR. GÜLİZAR ALİSOY
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Matematik, Mathematics
- Anahtar Kelimeler: Lebesgue and Besov Spaces, integral representation, embedding theorems
- Yıl: 2018
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Namık Kemal Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 70
Özet
Yüksek Lisans tez çalışması giriş, kuramsal temeller, materyal ve yöntem, araştırma bulguları, tartışma ve sonuç ve kaynaklar olmak üzere toplam altı bölümden oluşmaktadır. Tezin giriş kısmında konuya ilişkin literatür özetleri, çalışmasının güncelliği, tez çalışmasının amacı, bu amaca varmak için çözülmesi gereken problemler ve tez çalışmasında elde edilen sonuçların bilimsel yeniliği verilmiştir. İkinci bölümde çalışmada ihtiyaç duyulan fonksiyon uzayları, temel integral eşitsizlikleri ve integral gösterimi ile ilgili kuramsal temeller verilmiştir. Üçüncü bölümde çok boyutlu G⊂En bölgede tanımlanmış 𝐵𝑝,𝜃(𝐺,𝑠) fonksiyon uzay tipi için gerekli olan temel kavramlar ve notasyonlar verilmiş,“𝜎- yarım boynuz”ve“kuvvetli 𝜎- yarım boynuz”koşulunu sağlayan bölgeler sınıfı tanımlanmıştır. Dördüncü bölümde, G⊂En bölgesinde tanımlanmış 𝑓∈𝐵𝑝,𝜃(𝐺,𝑠) fonksiyonunun diferansiyel fark özelliklerinin korunması şartıyla, tanım bölgesinin dışına genişletilmesine ilişkin integral eşitsizlikleri biçiminde gömülme teoremleri verilmiştir. Beşinci bölümde ise Teorem 4.1,. Teorem 4.2,. Teorem 4.3,.ve Teorem 4.4'ün ispatları verilmiştir. Anahtar Kelimeler : Lebesgue ve Besov Uzayları, integral ayrılış, gömülme teoremleri biçimindeki eşitsizlikler
Özet (Çeviri)
The master thesis study consists of a total of six section; introduction, theoretical basis, material and method, research findings, discussion and results and sources.. In the introduction of the thesis, the literature abstracts about the subject, the update of the study, the aim of the thesis study, the problems to be solved for this purpose and the scientific innovation of the results obtained in the thesis study are given. The second section summarizes the basic concepts, definitions and theorems related to function spaces, basic integral inequalities and integral representation needed in operation. In the third section, we give the basic concepts and notation necessary for the type of the functional space 𝐵𝑝,𝜃 (𝐺, 𝑠) defined in the multidimensional domain G ⊂ En satisfying the conditions of the“𝜎-half horn”and“strong 𝜎-half horn”. In the fourth section, the theorems of the embedding are given in the form of integral inequalities for expanding beyond the definition domain, provided that the differential difference properties of the function 𝑓 ∈ 𝐵𝑝,𝜃 (𝐺, 𝑠) In the fifth section, proofs of Theorem 3.1, Theorem 3.2, Theorem 3.3, and Theorem 3.4 are given.