Şehir pazarlaması ve şehir varlıkları: Kayseri örneği
City marketing and city assets: Kayseri as a case
  1. Tez No: 510148
  2. Yazar: ABDURRAHMAN SİN
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ KUMRU UYAR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Şehir pazarlama, şehir imajı, şehir varlıkları, Kayseri, City marketing, city image, city assets, Kayseri
  7. Yıl: 2018
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Nuh Naci Yazgan Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 80
Özet
Günümüzde teknolojinin gelişmesi ile birlikte artan rekabet ortamı ve şartları pazarlamaya verilen önemin daha da artmasına neden olmaktadır. Bu gün işletmelerde olduğu gibi şehirlerde sahip oldukları varlıkları ulusal ve uluslararası pazarlara sunarak rekabet ortamı oluşturmaktadır. Ürün ürünle, işletme işletmeyle ve pazarlar kendi içlerinde rekabet ve yarış halindelerken şehirlerde aynı bu şekilde birbirleri ile yarış halindelerdir. Sahip oldukları varlıkları ve pazarlama potansiyellerini sunmak için fikirlere açıktırlar. Pazarlama stratejilerinden olan şehirler için benimsenmiş şehir pazarlama; şehirlerin varlıklarını, değerlerini, kültürünü ve diğer ögelerini ulusal ve uluslararası pazarlara sunar. Araştırmanın amacı şehir pazarlama kavramından yola çıkarak, Kayseri şehir imajı algılamalarını tespit etmektir. Diğer bir amaç ise Kayseri şehir imajı algılamalarının bağımsız değişkenlerimizi oluşturan demografik özelliklere göre farklılık gösterip göstermediğini tespit etmektir. Bu çalışmanın birinci bölümünde şehir varlıkları konusu hakkında bilgi verilmiş olup, ikinci bölümde ise şehir pazarlaması ve süreci hakkında detaylı bilgi verilmiştir. Üçüncü bölümde ise Kayseri şehir imajı algılamalarının bağımsız değişkenlerimizi oluşturan demografik özelliklere göre farklılık gösterip göstermediğini tespit etmek üzere 450 kişi ile yüz yüze anket çalışması ve Google formlar vasıtası ile anket yapılarak ölçülebilir 343 anket üzerinden değerlendirme yapılmıştır.
Özet (Çeviri)
In today's world; the rapid development of Technology has led to increased competition and conditions in the market. Therefore, the importance given to Marketing is getting increasing. Today, cities creates competitive environment by promoting their assets to national and international markets like business organizations does. While products are competing with other products, business organizations are competing with other business organizations, markets are competing each other; cities also competes with the other cities. They are open to the ideas to promote their assets and marketing potential. The city marketing which is one of marketing strategies is promotes the assets, cultures and other values of cities to national and international markets. The aim of this study is to identify the city image and perceptions of Kayseri. The other aim is to identify whether this perceptions are affected by demographic attributes which make up our independent variables or not. In the first chapter of this study; the informations are given about the city assets. As for the second chapter; the informations are given about the city marketing and it's process. In the third chapter; the informations are provided according to the survey datas. 343 Survey has been performed through Google forms and 485 survey has been performed by interviewing people in order to identify whether Kayseri city image perceptions are differentiated according to the demographic attributes which make up our independent values or not.