Çinli turistlerin İstanbul'daki turistik ürünleri satın almalarında acenta ve internet aracılığı etkilerinin araştırılması
On the influence of the travel agencies and the Internet on Chinese tourists who buy tourism products in Istanbul
- Tez No: 512657
- Danışmanlar: PROF. DR. NÜZHET KAHRAMAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Turizm, İşletme, Tourism, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: İnternet, Çinli turist, seyahat acentaları, tüketici davranışları, Internet, Chinese tourist, travel agencies, consumption behaviors
- Yıl: 2018
- Dil: Türkçe
- Üniversite: İstanbul Ticaret Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Turizm İşletmeciliği Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Turizm İşletmeciliği Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 84
Özet
Bilgi teknolojilerindeki hızlı gelişimlerle birlikte internet, turizm endüstrisin her alanında sık ve etkin kullanılmaktadır. İnternet, seyahat acentalarının tanıtım ve pazarlama faaliyetlerinde vazgeçilmez bir araç haline gelmiştir. Seyahat acentaları internetle zaman ve sınır kısıtlaması olmadan ürünlerini tüketicilere sunabilirken, tüketiciler de internet üzerinden daha uygun fiyata turistik ürünleri satın alabilmektedir. Bu çalışma Çinli turistlerin İstanbul seyahatinde turistik ürünleri satın almalarında seyahat acentaları ve internetin etkilerini incelemek amacıyla yapılmıştır. Bu kapsamda İstanbul'a ziyarete gelen 200 Çinli turist ile anket çalışması gerçekleştirilmiştir. Araştırma bulgularına göre Çinli turistlerin seyahate çıkmadan önce internetten destinasyonla ilgili araştırma yaptıklarını, seyahat satın almalarındaki en önemli faktörün tur programları olduğu ve seyahat planını, seyahat acentaları ve interneti ortak kullanarak gerçekleştirdikleri belirlenmiştir.
Özet (Çeviri)
In this era of fast development of science and information technology, the travel industry became dependent on the Internet. The Internet is essential for advertising and marketing for travel agencies. Travel agencies use the Internet to sell travel products no matter where clients are located. At the same time tourists can buy cheap travel products online. The consumption behavior of tourists has also been affected. The purpose of this research is study the influence on travel agencies and networks for Chinese tourists who buy travel products of Istanbul. This survey had collected information from 200 Chinese tourists who travel in Istanbul. According to research findings, Chinese tourists perfer to use internet collect information about the destinations before they travel. Tourist routes are a key factor which affects Chinese tourists buying tourism products. Chinese tourists buy travel product not only online but also through travel agencies.