Tam (Fully) homomorfik kriptosistemler
Fully hommomorphic cryptosystems
  1. Tez No: 513927
  2. Yazar: GÜLHANIM YALÇINKAYA
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ EMİN AYGÜN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: Homomorfik Şifreleme, DLP, Matris, Çin kalan Teoremi, Homomorphic Encryption, DLP, Matrix, Chinese Remainder Theorem
  7. Yıl: 2018
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Erciyes Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 49
Özet
Bu tez üç bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde temel tanım ve teoremler ile daha sonra kullanılacak bazı önbilgiler verildi. İkinci bölümde Ceasar, RSA, El-Gamal gibi çok bilinen şifreleme metodları açıklandı, bu metodların homomorfik özellikleri incelendi ve bu metodlar örneklendirildi. Üçüncü bölümde tam(fully) homomorfik şifreleme şeması detaylı bir şekilde açıklandı ve örneklendirilmesi yapıldı.
Özet (Çeviri)
This thesis consists of three chapters. In the first chapter the fundamental notions and theorems and the preliminaries which will be used later has been expressed. In the second chapter, we have explained and sampled homomorphic properties of some known schemes like Ceasar, RSA, El-Gamal. In the third chapter, the fully homomorphic crypto system scheme is explained in detail and exemplified.