Kargo sektöründe kariyer planlamasının çalışan bireyler üzerindeki etkisi: Özel kargo firmaları üzerine bir araştırma
The effect of career planning on logistics sector employees: A research on private logistics firms
- Tez No: 514791
- Danışmanlar: PROF. DR. ÖZKAN ÜNVER
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Kariyer, Kariyer Yönetimi, Kariyer Planlama, Career, Career Management, Career Planning
- Yıl: 2018
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Ufuk Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 88
Özet
Bu çalışmada bu güne kadar çok fazla çalışılmamış bir konu olan kargo sektöründe gerek bireysel gerekse örgütsel kariyer yönetimi ve kariyer planlaması çalışmalarının çalışan gözünden algısı irdelenmeye çalışılmıştır. Bu amaç doğrultusunda konuyla ilgili literatürden araştırmanın teorik kısmı hazırlanmış, uygulama kısmı için ise uygulama anketi kargo firmalarının çalışanlarına uygulanmıştır. Araştırma sonucunda, çalışan ve yönetici gruplarının bireysel ve örgütsel kariyer yönetimi ve planlaması çalışmaları hakkındaki algıları ile verimliliğin arttırılması konusunda ortaya çıkan sonuçlara göre teşhis ve çözüm önerileri sunulmuştur.
Özet (Çeviri)
In this study it has been aimed to research either individual or organizational career management and career planning studies in public sector from an employee's viewpoint about which many studies have not been carried out until today. In line with this purpose theoretic part of the research has been prepared by means of applying to relevant literature and also application survey has been applied to employees of Cargo company for application part. In consequence of this research, diagnosis and solution suggestions have been offered about employees and executive groups individual and organizational career management and planning studies and increasing of productivity in public sector according to results obtained.