Antalya kemer bölgesinde bulunan göynük DM-06 TR-01 dağıtım merkezinde iş sağlığı ve güvenliği risklerinin tespiti ve alınacak önlemler
Determination of occupational health and safety risks and measures to be taken in göynük DM-06 TR-01 transformer center in Antalya kemer district
- Tez No: 516321
- Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ ÜMİT TAŞ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Bilim ve Teknoloji, Science and Technology
- Anahtar Kelimeler: İnsan, Çevre, İş sağlığı, Güvenlik, Trafo, Human, Environment, Business Health, Safety, Transformer
- Yıl: 2018
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Üsküdar Üniversitesi
- Enstitü: Sağlık Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İş Sağlığı ve Güvenliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 92
Özet
İş sağlığı ve güvenliği, oluşturduğu maddi hasarlar bir yana insan sağlığını doğrudan ilgilendirdiği için üzerinde yoğun ve bilinçli bir şekilde durulması gereken bir konudur. Özellikle Avrupa Birliği uyum süreci içerisinde Türkiye'de yeterli düzeyde olmayan bu uygulamaların sayısı ve yasal düzenlemeleri hızla artmaktadır. Çalışma kapsamında iş sağlığı ve güvenliğine verilen önemin en üst düzeyde olması gereken alanların başında gelen trafo merkezleri ele alınmış ve Antalya Kemer Bölgesi'nde yer alan Göynük Dağıtım Merkezi özelinde çalışma gerçekleştirilmiştir. Bu doğrultuda çalışmanın ilk bölümünde iş sağlığı ve güvenliği kavramı üzerinde durulmuş, yasal düzenlemelerden ve Türkiye'deki gelişiminden bahsedilerek, kişisel koruyucu donanımlara yer verilmiştir. Çalışmanın ikinci bölümünde bu kez trafolar üzerinde durulmuş, teknik özellerine ve koruma sistemlerine yer verilmiştir. Çalışmanın üçüncü ve son bölümünde ise Göynük Trafo Merkezi özelinde çalışmalar gerçekleştirilerek elde edilen bulgulara, önerilere ve sonuçlara yer verilerek çalışma tamamlanmıştır.
Özet (Çeviri)
Occupational health and safety, aside from the material damage it creates, is a matter that needs to be focused and consciously focused on since it directly concerns human health. Especially in the number of European Union harmonization process and regulation of these practices are not adequate in Turkey is increasing rapidly. Within the scope of the study, the transformer centers that are at the forefront of the most important areas of work health and safety have been discussed and work has been carried out in Göynük transformer center located in Antalya Kemer Region. In line with this concept have focused on the first part of the occupational health and safety at work, mentioning the development of legal regulations in Turkey and is given to personal protective equipment. In the second part of the work, this time focused on the traffics, technical skills and protection systems. In the third and last part of the study, the work was completed by taking the findings obtained by Göynük transformer center and the results and suggestions obtained.