The Greek political elite and the European identitiy: İmpact of the debt crisis
Yunan siyasi eliti ve Avrupa kimliği: Borç krizinin etkisi
  1. Tez No: 519439
  2. Yazar: ESRA ÇENGEL
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. TUBA ÜNLÜ BİLGİÇ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Siyasal Bilimler, Uluslararası İlişkiler, Political Science, International Relations
  6. Anahtar Kelimeler: Yunan Siyasi Eliti, 2008 Borç Krizi, Avrupa Kimliği, Söylem Analizi, Kimlik Değişimi, The Greek Political Elite, 2008 Debt Crisis, European Identity, Discourse Analysis, Identity Change
  7. Yıl: 2018
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Avrupa Çalışmaları Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Avrupa Çalışmaları Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 195
Özet
Bu tez 2008 Yunanistan borç krizinin, Yunan siyasi elitinin Avrupa kimliğine ait olma algısı üzerinde oluşturduğu olası etkiyi araştırmayı amaçlamaktadır. Bu bağlamda borç krizinin Yunan siyasi elitinin Avrupa kimlik algısını olumsuz etkilediği öne sürülmektedir. Bu olası değişim, Yunan siyasi elitinin 2002 ve 2015 yılları arasındaki konuşmalarına söylem analizi yöntemi uygulanması yoluyla gösterilmeye çalışılacaktır. Bu şekilde Yapısalcılığın bazı temel önermelerini test edecektir oluşturmaktadır. Bu tez kapsamında ilk olarak, bir toplumsal kimlik türü olarak Avrupa kimliği incelenecektir. Sonrasında, Yunanistan'ın halen devam eden Avrupalılaşma süreci ve krizin gelişim sürecine vurgu yapılarak borç krizi ele alınacaktır. Son aşamada Yunan siyasi elitinin bahsedilen dönem aralığında yaptığı konuşmalar teorik çerçeve, Avrupa kimliğinin özellikleri ve Yunanistan'ın kendine özgü Avrupalı tanımı çerçevesinde analiz edilecektir.
Özet (Çeviri)
This thesis aims to analyze the possible impact of the 2008 Greek Debt Crisis on the Greek elites' perception of belonging to the European identity. It will argue that the 2008 Debt Crisis has negatively affected the Greek elites' perception of identity. It is assumed that this negative change has been reflected in their discourses throughout the crisis. Therefore, this thesis will try to demonstrate the change through discourse analysis of the political elites' speeches from 2002 to 2015. In doing so, it will test some major premises of Constructivism. The thesis first examines the European identity as a form of collective identity. Then, it focuses on evolution of the crisis with special emphasis on the Greece's ongoing Europeanization process. Lastly, speeches of the Greek political elite are analyzed with broader references to the nature of European identity and Greek self-perception of Europeanness.