W. A. Mozart'ın k. 315 flüt ve piyano için yazdığı andante ve k. 184 rondo isimli eserinin icra açısından incelenmesi
W.A.Mozart's k.315 andante and k.184 rondo for the flute and the piano of the execution teh timber item
  1. Tez No: 519651
  2. Yazar: TUĞBA ÖNVER
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ VAHDET ÇALIŞKAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Müzik, Music
  6. Anahtar Kelimeler: Flüt, Klasik Dönem, icra, Wolfgang Amadeus Mozart, Flute, Classical periood, performing, Wolfgang Amadeus Mozart
  7. Yıl: 2018
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Trakya Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Müzik Ana Sanat Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 143
Özet
Düzenli ve sağlam, sade ve anlaşılır bir yapıda, büyük orkestra eserlerinin çoğalmasıyla beraber, çalgının önemli bir unsuru olduğu göz önünde bulundurularak, çeşitli müzik stillerinin geniş halk kitlelerine ulaştığı döneme Klasik dönem denilmektedir. Tezin konusunu oluşturan eserin bestecisi Wolfgang Amadeus Mozart Klasik Dönem denilince akla gelen başlıca isimlerdendir. Bu dönemim müziğinin gelişmesinde çok önemli bir yere sahiptir. Bu araştırmanın ilk kısmında, Klasik Dönem müziği ve müzik formları, Klasik Dönemi hazırlayan akımlar ve bu dönemde flütün yeri anlatılmıştır. İkinci kısmında Klasik dönem çerçevesinde ele alınan Wolfgang Amadeus Mozart'ın hayatı ve müzikal karakteri anlatılmıştır. Üçüncü kısımda ise tezin konusunu oluşturan Wolfgang Amadeus Mozart'ın K.315 Flüt ve Piyano için yazdığı Andante ve Rondo isimli eserinin icra açısından incelenmesi yapılmıştır.
Özet (Çeviri)
Classical period is the period that many music styles had reached many people by the importance of instruments and the publishing of many great orchestra works in a regular, strong, plain and understandable way. Wolfgang Amadeus Mozart is the composer of the work named K.315 Andante and Rondo for flute and piano which is examined in this thesis. He is one of the most known artist of this period and he helped the development of this period's music. In the first part of this research, Clasical period's music and music forms, trends that prepared the period and the position of flute. In the second part; the life of Wolfgang Amadeus Mozart under clasical period, musical character and some of Works. Finally in the third part; K.315 Andante and Rondo for flute and piano of Wolfgang Amadeus Mozart is examined from the perspective of execution.