Interpretation of domestic interiors in Turkish paintings between 1870-1940's
1870-1940 yılları arası Türk resminde konut iç mekenlarının yorumu
  1. Tez No: 51972
  2. Yazar: IRMAK ERGİN
  3. Danışmanlar: DR. ZUHAL OLCAY
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Güzel Sanatlar, İç Mimari ve Dekorasyon, Fine Arts, Interior Design and Decoration
  6. Anahtar Kelimeler: Türk Resmi, Konut iç mekanları, mekan elemanları. -iv, Turkish Painting, domestic interior spaces, elements of space. -in
  7. Yıl: 1996
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi
  10. Enstitü: Güzel Sanatlar Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 115
Özet
ÖZET 1870 - 1940 YILLARI ARASI TURK RESMİNDE KONUT İÇ MEKANLARININ YORUMU Irmak ERGİN îç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü Yüksek Lisans Tez Yöneticisi: Dr. Zühal Özcan Temmuz, 1996 Bu çalışmada, seçilen ondokuzcu yüzyıl sonu ve yirminci yüzyıl başlan arası Türk Resimlerine, konut iç mekanlarının yansıması incelenmiştir. Seçilmiş resimler, tanımlanan sürede tarihsel sıralama içindedir. Konut iç mekan uygulamaları zaman içerisinde değişmiştir ve temelde iç mekan organizasyonu, mobilyalar ve kullanımları ve kişilerin kıyafetlerine ilişkin bu değişiklikler resimlere yansımıştır. Çalışma sonucunda varılan sonuç, incelenen resimlerde adı geçen süre içerisinde, konut iç mekanları, kullanılan malzemeler ve eşya ve mobilyaların değişimi ile ilgili belirgin dökümanter kanıtların varolduğudur.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT INTERPRETATION OF DOMESTIC INTERIORS IN TURKISH PAINTINGS BETWEEN 1870 - 1940's Irmak ERGİN M.F.A. in Interior Architecture and Environmental Design Supervisor: Dr. Zühal Özcan July, 1996 The reflection of domestic interior spaces in selected Turkish Paintings of late nineteenth and early twentieth centuries is studied. The selected paintings stand out as a time chart during the identified period. The treatment of domestic interior spaces have changed in the course of time, and these changes mainly related to the organization of the domestic interior spaces, furniture and their usage and clothing of the people have been reflected in the paintings. As a result of this study, a conclusion is reached to the effect that inherent in the paintings examined there is distinct documentary proof of the evolvement of domestic interior spaces, material used and goods and furniture during the above mentioned period.