An analysis of the relationship between total quality management based human resource management practices and innovation
Toplam Kalite Yönetimi temelli İnsan Kaynakları yönetimi ve Yenilik kavramı ilişkisinin analizi
- Tez No: 522224
- Danışmanlar: DOÇ. DR. CENGİZ DURAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: TKY, insan kaynakları, performans değerlendirme, Total quality management, human resources, performance evaluation
- Yıl: 2018
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Dumlupınar Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 129
Özet
Toplam kalite yönetimi (TKY), insanların taleplerini karşılayabilmek adına kullanılmakta olan iş, insan, ürün ya da hizmet kalitelerinin sistemli bir yaklaşıma dayalı şekilde çalışanların katkı sağlaması ile gerçekleşmektedir. TKY dönemin gereksinimlerini yenilik ve ihtiyaçlar kapsamında talep ve isteklerin her zaman değişken olduğu müşteri potansiyelinde, müşteri ihtiyaçlarının belirlenmesi ve karşılanmasını ilkle edinmektedir. TKY'ye geçişte, bütün çalışanların kapsanacağı bir biçimde indirgenemeyen değişim çalışmalarının beklenen neticeyi vermesi de mümkün olmamaktadır. TKY, gelişme algısı ile müşterilerin beklentilerini tam anlamıyla karşılayabilmeyi amaç edinerek bu yönde bir yaklaşım benimsemiş olan ve insan odaklı bütün çalışmaların merkez noktasında yer alan bir çalışma şeklidir. İK ise bütün dünya da olduğu hali ile ülkemizde de gerektiği önemi görmeye başlamaktadır. İnsan kaynakları alanında son 10 sene içinde bir çok firma, konularını daha güçlü hale getirerek, maddi hedeflerinin yanı sıra, insan kaynaklarında da büyük ilerleme sağlamıştır. Küresel rekabet içinde yer alan güçlü insan kaynakları bu yarışın önemli bir parçasıdır. Performans değerlendirme sistemleri de özellikle İK kullanımı ile işverenler tarafınca oldukça sık kullanılmakta olan bir yöntem haline gelmiştir. İşletmelerin, küreselleşmekte olan ekonomilerinde, rekabet ortamının artışı hedeflerine en hızlı ve düzgün biçimde ulaşmalarında insan kaynaklarına ihtiyaçları ortaya çıkmıştır
Özet (Çeviri)
Total quality management is achieved through the contribution of employees who are based on a systematic approach to the quality of work, people, products or services being used to meet people's needs. Total quality management takes the requirements of the period first and foremost to meet and meet customer needs in terms of customer potential, where demands and demands are always variable within the scope of innovation and needs. Total quality management has focused on the goals and quality that have benefited in the name of their employees and society, achieving long-term customer satisfaction. Total quality management is a form of work that is at the center of all human-focused activities, with an aim of being able to fully meet the expectations of the customers with the development perception. Human resources are beginning to see the necessary importance in our country as well as in the whole world. In the last 10 years in the field of human resources, many companies have made their subjects stronger, making great progress in human resources as well as material goals. Strong human resources in global competition are an important part of this race. Performance appraisal systems have also become a widely used method, especially with the use of human resources. In globalizing economies, the need for human resources to reach the goals of increasing competition is fastest and smooth.