Piksel grafiklerin oyun tasarımında kullanımı: Vaka incelemesi olarak papers, please
Use of pixel graphics on game design: Case study papers, please
- Tez No: 525305
- Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ BAHATTİN ODABAŞI
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Güzel Sanatlar, Fine Arts
- Anahtar Kelimeler: Piksel sanatı, Dijital Oyun Türleri, Piksel Grafiklerin Oluşturulma Aşamaları, Papers Please oyunu, Pixel Art, Digital Game Kinds, Progress of a Pixel Art Creation, Papers Please Game
- Yıl: 2018
- Dil: Türkçe
- Üniversite: İstanbul Arel Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Grafik Tasarımı Ana Sanat Dalı
- Bilim Dalı: Grafik Tasarımı Sanat Dalı
- Sayfa Sayısı: 111
Özet
Piksel sanatının; gelişen teknoloji ile zaman içerisinde silinip yok olacağı beklenirken, günümüz dünyasında hala revaçta ve sıklıkla kullanıldığı gözlemlenmektedir. Bu sanat yalnızca dijital dünyada değil, aynı zamanda sergi salonlarında da karşımıza çıkmaktadır. Bu tez; piksel nedir, ne şekilde oluşmuştur, niçin halen kullanılmaktadır, ünlü piksel sanatçıları ve video oyunları nelerdir, bir piksel grafik oluşturma aşamaları nelerdir gibi soruları cevaplamaktadır. Ayrıca 2014'te IGF (Bağımsız Oyun Festivali) etkinliğinde en iyi tasarım ödülü almış olan“Papers,Please”oyunu incelenerek, yapımcısı Lucas Pope ile yapılan röportajlar aktarılmıştır.
Özet (Çeviri)
Pixel art is expected that in time, it will be wiped out by technology, but in today's world it has still been observed and appropriate. Not only in the digital world, but also in the exhibition saloons. This thesis answers; what is pixel, how it is formed, why it is still in use, who are the popüler pixel artists and video games, what is the process of creating a pixel art graphic. In addition, includes reviews of“Paper, Please”game which received the best design award in the IGF (Independent Game Festival) event in 2014 and interviews with producer of the game, Lucas Pope.