A DC/DC converter system for maximum power point tracking in small photovoltaic systems
  1. Tez No: 5286
  2. Yazar: TURGAY MALERİ
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. MUAMMER ERMİŞ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Photovoltaic Power, Maximum Power Point Tracking, Chopper. iv
  7. Yıl: 1988
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 111
Özet
ÖZET DÜŞÜK GÜÇLÜ GÜNEŞ /ELEKTRİK ENERJİSİ DÖNÜŞÜM SİSTEMLERİNDE MAKSİMUM GÜÇ NOKTASINI İZLEMEK İÇİN BİR DA/DA ÇEVİRİM SİSTEMİ MALERÎ, Tura ay Yüksek Lisans Tezi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Doç. Dr. Muammer Ermiş Aralık 1988, 95 Sayfa Bu tezde, küçük fotovoltaik sistemlerde, maksimum güç noktasını izlemek amacıyla, verimli bir güç işleme birimi tasarımlanıp gerçekleştirildi. Bu sistem, temelde paralel çalışan, gerekli aşırı gerilim ve yük denetimi ile koruma özelliklerini taşıyan iki adet düşürücü tipte DA/DA çevirici (paralel çalışan DA kıyıcılar) den oluşur. Sistem, modüler» ve gerektiğinde büyütülebilecek şekilde tasarımlanmıştır. Güç işleme biriminin kapasitesi, devreye kıyıcılar eklenerek arttırılabilir.Bu birimin toplam verimi, teorik ve deneysel olarak %90'ın üzerinde bulunmuştur. Anahtar sözcükler! Fotovoltaik güç, Maksimum güç noktası izleme, Kıyıcı. vı
Özet (Çeviri)
ABSTRACT A DC/DC CONVERTER SYSTEM FOR MAXIMUM POWER POINT TRACKING IN SMALL PHOTOVOLTAIC SYSTEMS MALERI, Turgay M.Sc.in E.E.E Supervisor: Assoc. Prof.Dr. Muammer Ermis December 1988, 95 Pages Within the scope of this thesis, an efficient power processing equipment is designed and implemented to achieve maximum power point tracking in small photovoltaic systems. In the most elementary form, it consists of two step-down DC-to-DC converters (DC choppers operating in parallel) and the necessary overvoltage and overload control and protection facilities. It is designed as a modular and redundant system. Power processing capacity of the equipment can be increased by adding some extra choppers into the circuit. iiiThe overall efficiency of the power processing equipment is found to be higher than 90% both theoretically and experimentally.