KOBİ'lerin finansman sorunlarının çözümünde bankaların yeri ve önemi
The role and importance of banks in the solution of financing problems of SMEs
  1. Tez No: 529613
  2. Yazar: SERAP YAŞAR ÇOLAK
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. İLKAY NOYAN YALMAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Ekonomi, Economics
  6. Anahtar Kelimeler: KOBİ, KOBİ'lerin Finansman Sorunları, KOBİ-Banka İlişkisi, KOBİ Destekleri, Sme, sme Financial Problems, the SME-bank relationship, SME supports
  7. Yıl: 2018
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Sivas Cumhuriyet Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İktisat Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 126
Özet
Küçük ve orta büyüklükteki işletmeler (KOBİ); yeni istihdam birimlerinin oluşturulmasındaki aldıkları rol, piyasa şartlarındaki değişikliklere ayak uydurmaları, sosyal ve ekonomik kalkınmanın oluşumundaki olumlu etkileriyle gelişmekte olan ve gelişmiş ülkelerin ekonomilerinde önemli yere sahiptirler. Bu denli önemli özelliklerinin yanısıra, KOBİ'lerin çözüm bekleyen bir takım sorunları da bulunmaktadır. KOBİ'lerin öncelikli olan en büyük sorunu finansal sıkıntılar olarak gösterilebilir. Öz kaynak yetersizliği, kredi teminindeki karşılaşılan güçlükler bu durumu tetikleyen temel etkenlerdir. Bu çalışmada öncelikle KOBİ'lerin Türkiye ve dünyadaki tanımları, ülke ekonomileri içindeki yerleri, önemi ve ülke ekonomisine katkıları ele alınacaktır. Bu katkıların artırılması konusunda KOBİ'lerin finansman sorunlarının giderilmesi oldukça önemlidir. Bu sorunun çözümünde Türkiye'de uygulanan bankacılık politikaları ve bankaların KOBİ'lere destek amacıyla uyguladığı politikalar incelenerek birtakım önerilerde bulunulacaktır.
Özet (Çeviri)
Small and medium-sized enterprises (SMEs); their contribution to the creation of new employment areas, their ability to adapt to changes in market conditions, the effects of ensuring economic and social development, and their importance in developed and developing country economies. Besides these important features, SMEs also have some problems that they have to live and solve. The priority problem of SMEs is financial problems, which are the inadequacy of resources and difficulties in providing credits. This study, the first definition of SMEs in Turkey and in the world, located within the country's economy, will be discussed the importance of their contribution to the economy and the country. It is very important to eliminate the financing problems of SMEs in order to increase these contributions. This banking policies implemented in Turkey in problem solving and examining the policies implemented by banks in order to support SMEs will be made some suggestions.