The importance of communication in fulfilling managerial task. A study of organizations in Douala Cameroon
Yönetsel görevlerin yerine getirilmesinde iletişimin önemi Douala- Kamerun'daki kuruluşlar üzerine bir çalışma
  1. Tez No: 531020
  2. Yazar: MARCELLE MALIEUGOUE TCHOUABEH
  3. Danışmanlar: Prof. Dr. AKIN MARŞAP
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: İletişim, Yönetsel İletişim, Bilgi, Kamerun, Kuruluş / Şirket, Yönetim, Verimlilik, Communication, Managerial Communication, Information, Cameroon, Organization / Company, Management, Productivity
  7. Yıl: 2018
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 164
Özet
Bu çalışmada, bir kuruluşta etkili iletişimin etkisini incelemekte ve bir kuruluşun yönetiminde iletişimin canlılığını objektif olarak göstermektedir. Bu araştırma, iletişimin kuruluşta önemli olduğunu ve yönetim, işverenler ve çalışanlar, ürünler ve hizmetler üzerinde etkili olabileceği argümanlarını ortaya koymaktadır. Aslında iletişimin önemli olduğu ve kuruluş içinde ve dışında çeşitli paydaşları olumlu yönde etkileyebileceği argümanını desteklemektedir. Bu araştırmanın belirlenmesinde, bu alandaki önceki yazarların eserlerinin kapsamlı olarak incelemesi yapılmış ve ilgili makalelerin yanı sıra: raporlara ve kitaplara da yer verilmiştir. Ayrıca, Douala Kamerun'daki bazı kuruluşlardan da veriler toplanmış ve etkili iletişimin, verimlilik ve büyüme için bir hızlandırıcı olduğu gerçeğine daha fazla katkıda bulunan analizler yapılmıştır. Yöneticilerin kuruluşlarda operasyonel iletişimi nasıl uygulayacağını anlamak amacıyla bu çevredeki yokluk iletişimi etkisi ve iletişimin etkisinin yansıra bir firmanın dahili ve harici çevresi de müzakere edilmiştir. Ayrıca, bu çalışma, etkili bir şekilde iletişim kurmaları açısından, çalışanların memnuniyetinin öneminin altını çizerek devam etmektedir. Örneklenen kuruluşların çoğunda, çalışanların memnuniyeti ve işverenlerin ılımlı motivasyon oranlarından kaynaklanan etkili bir iletişim düzeyi olduğu gözlemlenmiştir. Görüşmenin veri toplama sonuçları üzerine, Douala Kamerun'da operasyonel iletişim yoluyla verimlilik ve ilerlemesini geliştiren kuruluşların ortaya çıktığı açıktır. Bununla birlikte, kuruluşlardaki işverenler tarafından çalışanlara yönelik, çalışanları teşvik etme, motive etme ve ödüllendirme gibi daha fazla çaba gösterilmesi gerektiği ve böylece büyümeye yönelik olarak kuruluşa faydalanıcı uygulamaların uygulanması gerektiği görülmektedir. Sonuç olarak, araştırma çalışması, etkili iletişim ile kurumun büyümesi, yönetimsel görevleri, iş performansı, verimlilik ve işçilerin bağlılığı arasında anlamlı bir ilişki olduğu hipotezini kabul eder. Bu araştırmanın bulguları ve sonuçları gelecekteki araştırmalara yönelik konuları ortaya koyabilir.
Özet (Çeviri)
This study examines the influence of operational communication in an organization, and objectively shows the vitality of communication in managing an organization. The research challenges the arguments that communication is important in an organization and can have impact on the management, employers and employees, the products and services. It factually supports the argument that communication is important and can positively impact the various stakeholders within and out of the organization. In determining this fact, a thorough review of the works of earlier writers in this domain was done, as well as related articles; reports and books were also consulted. Furthermore, data was also collected using depth interview from sampled organizations in Douala Cameroon and analysed which added more flesh to the fact that effective communication is a catalyst to productivity and growth. The internal and external environment of a firm was also discussed as well as the impact of absence in communication and the influence of communication on these surroundings in order to comprehend how managers should implement operational communication in organizations. Besides, this research goes ahead to highlight the importance of employee's satisfaction, with respect to them communicating effectively. It is observed that there is a considerable level of effective communication in a majority of the sampled organizations, resulting from employees' satisfaction and moderate rate of motivation from the employers. Upon the interview's data collection results, it becomes clear that organizations in Douala Cameroon have developed their efficiency and progression through operational communication. Nevertheless, it appears that more efforts should be done towards employees by employers in organizations, so as to encourage, motivates and rewards employees, thus implementing beneficiary practices towards the organization for its growth. As conclusion, the research study agrees to the hypothesis that there is significant relationship between effective communication and organization's growth, managerial duties, work performance, productivity and workers' commitments. The findings and conclusions of this research may suggest topics for future researches.