Design of a prolog precessor
- Tez No: 5349
- Danışmanlar: DOÇ. DR. ASUMAN DOĞAÇ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
- Anahtar Kelimeler: Prolog işlemcisi, bilgisayar mimarisi, Prolog. iv
- Yıl: 1989
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Sayfa Sayısı: 149
Özet
ÖZET BİR PROLOG İŞLEMCİSİ TASARIMI SELÇUK. Şerif Bilgisayar Müh. Y. Lisans Tezi Tez Yöneticisi : Doçent Dr. Asuman Doğaç Şubat 1989, 139 sayfa Prolog programlarının işletilmesini hızlandırmak için özel bir işlemci tasarlandı. Warren' nın soyut Prolog makinası temel olarak alındı. Soyut makinanın komutlarını işletecek yordamlar geliştirildi, işlemcinin yazmaçları ve özel üniteleri belirlenerek bir blok şema elde edildi. Bir mikrokod geliştirildi ve benzeştirildi. Donanımın tasarımı ve benzeştirilmesi Mentor Graphics'in Neted ve Quicksim yazılımları ile sağlandı ve işlemcinin performansı ölçüldü.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT DESIGN OF A PROLOG PROCESSOR SELÇUK. Şerif M.S. in Computer. Eng. Supervisor: Assoc. Prof. Dr. Asuman Doğaç February 1989, 139 pages A special Prolog processor was designed to speed up the execution of Prolog programs. Warren's abstract Prolog machine was taken as a basis. Algorithms to execute the instructions of the abstract machine were developed. Registers and the special units of the processor were defined and a block diagram was obtained. A microcode was developed and simulated. Hardware design and simulation was achieved by using Neted and Quicksim softwares of Mentor Graphics and the performance of the processor was measured. Key words : Prolog processor, computer architecture, Prolog. m