Radar range performance analysis for different target fluctuation models
- Tez No: 5359
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. MUSTAFA KUZUOĞLU
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
- Anahtar Kelimeler: radar sistemleri, hedef değişim modelleri, karıştırma iv, radar systems, target fluctuation models, jamming ill
- Yıl: 1989
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Sayfa Sayısı: 92
Özet
ÖZET DE?ÎSÎK HEDEF DE?ÎSÎM MODELLERİ ÎÇIN RADAR MENZİL PERFORMANS ANALİZİ ERMUTLU, Murat Emre YUksek Lisans Tezi, Elektrik ve Elektronik MUh. BölUmU Tez Yöneticisi: Yard. Doç. Dr. Mustafa Kuzuoğlu Şubat 1989, 84 sahife Bu tezde herhangi bir radar sistemindeki işaret gurultu oranını ya da saptama olasılığını hesaplamak amacıyla geliştirilen basit bir sayısal yöntem anlatılmaktadır. İşaret gurultu oranı ya da saptama olasılığı hesaplanırken yanlış alarm olasılığı belirli bir değerde tutulmuştur. Geliştirilen bu sayısal yöntem değişik“chi-square”hedef modelleri için kullanılabilir. Bu tez içersinde elde edilen sonuçlar Skolnik, Swerling, Brookner tarafından derlenen sonuçlarla karşılaştırılmıştır. Bu karşılaştırılmalar sonucunda ortaya çıkan fark bir kaç dB'nin Üzerinde değildir. Bu sonuçlar bu çalışmanın pratikte uygulanabileceğini göstermiştir. Ayrıca pratik örnekler çözebilmek için bu sayısal yöntem kullanılarak FORTRAN 77 dilinde bir bilgisayar programı yazılmıştır. Karıştırıcılar karşısındaki bir radar sisteminde işaret gurultu oranının, saptama olasılığının, hedef radar arasındaki uzaklığın ya da karıştırıcı radar arasındaki uzaklığın hesaplanması bu tezde örnekler olarak sunulmuştur. Geliştirilen bilgisayar programı bu hesaplamalarda kullanılmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT RADAR RANGE PERFORMANCE ANALYSIS FOR DIFFERNT TARGET FLUCTUATION MODELS ERMUTLU, Murat Emre MSc. in Electrical and Electronics Engineering METU SupervisorsAsst. Prof. Dr. Mustafa Kuzuoglu February 1989, 84 pages In this thesis a computationally simple procedure for determining the signal-to-noise ratio or the probability of detection of a radar system is built up. When determining the signal-to-noise ratio or the probability of detection, a specific number of the probability of false alarm is kept constant. This procedure is applicable to different chi-square target models. The results obtained in this thesis are compared with the results obtained by Skolnik, Swerling, and Brookner*. The difference between the results presented in this thesis and the results of the previous works is not more than a few dB's in many cases so the method described here can be used for practical examples. Using this procedure a computer program is developed in FORTRAN 77 language applicable to some practical examples. The evaluation of the signal-to-noise ratio, the probability of detection, the range between the target and the radar or the range between the jammer and the radar of a radar system under jamming are given as examples.