Design and realization of parallel coupled line microwave band pass filters
- Tez No: 5358
- Danışmanlar: PROF. DR. NEVZAT YILDIRIM
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
- Anahtar Kelimeler: Microstrip Line, Suspended Substrate Stripline, coupled lines, Kuroda Identities, Parallel Coupled Filters
- Yıl: 1989
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Sayfa Sayısı: 104
Özet
ÖZET PARALEL BA?LAŞIK HATLI BAND GEÇİREN MlKRODALGA SÜZGEÇ TASARIMI VE GERÇEKLEŞTİRİLMESİ UÇAR, Akm Yüksek Lisans Tezi : Elektrik ve Elektronik Mühendislik BölUmu Tez Yöneticisi : Prof.Dr. Nevzat YILDIRIM Şubat 1989, 91 sayfa Bu tez çalışmasında, paralel bağlaşık hatlı mikrodalga band geçiren süzgeçlerin tasarım yöntemleri gözden geçirilmiş ve bilgisayar için programlanmıştır. Çeşitli band genişlikli süzgeçlerin kalın film teknolojisi ile gerçekleştirilmesinde yöntemlerin avantaj ve dezavantajları incelenmiştir. Şerit hat ve askılı şerit hat kılavuzu yapıları kullanıldığında çift ve tek mod hız farklılıklarının yol açtığı sorunlar incelenmiş ve bunların giderilme yöntemleri irdelenmiştir. Askılı şerit hat kılavuzu ile dar bandlı süzgeç tasarımlarında karşılaşılan sorunların giderilmesi için Kuroda bağıntılarına dayalı yeni yöntemler geliştirilmiştir. Kalın film teknolojisi ile şerit hat kılavuzu ve askılı şerit hat kılavuzu teknikleri kullanılarak iki adet sllzgeç gerçekleştirilmiştir. Hassas ölçüm cihazları kullanılarak test edilen süzgeçlerden olumlu sonuçlar alınmıştır. Anahtar sözcükler : Şerit Hat Kılavuzu, Askılı Şerit Hat Kılavuzu, Bağlaşık Hatlar, Kuroda Bağıntıları, Bağlaşık Hatlı Süzgeçler. 12.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT DESIGN AND REALIZATION OF PARALLEL COUPLED MICROWAVE BAND-PASS FILTERS UCAR, Akin M.Sc.in Electrical and Electronics Eng. Supervisor:Prof.Dr.Nevzat YILDIRIM February 1989, 91 pages In this thesis the design methods of parallel coupled microwave band-pass filters have been investigated and programmed for computer. In the realization of different bandwidth filters by using thick film technology the advantages and disadvantages of these design methods have been examined.The problems caused by the difference in even and odd mode velocities in microstrip and suspended substrate stripline structures has been investigated and the methods that are used to overcome these problems has been examined in detail. New methods which depend on Kuroda identities have been developed to solve the problems that occur in the design of narrow band parallel coupled suspended stripline filters. Two filters has been constructed using thick film technology in microstrip and suspended stripline forms.The results compare favorably with the theory.