Euro krizinden sonra Yunanistan'da uygulanan kamu mali politikalarında yaşanan değişim
Changes in public financial policies in Greece after the Euro crisis
- Tez No: 536530
- Danışmanlar: PROF. DR. ASUMAN ALTAY
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Ekonomi, Maliye, Uluslararası İlişkiler, Economics, Finance, International Relations
- Anahtar Kelimeler: Euro Krizi, Yunanistan, Mali Politika, Euro Crisis, Greece, Financial Policy
- Yıl: 2019
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Dokuz Eylül Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Avrupa Birliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 125
Özet
Yunanistan'da 2009 yılında seçimle iĢbaĢına gelen yeni hükümetin mali dataları üzerinde oynadığını açıklaması ile ekonomik krizin varlığı netleĢmiĢtir. Yapılan çalıĢmanın amacı Euro krizinden sonra Yunanistan'da uygulanan kamu mali politikalarında yaĢanan değiĢimin incelenmesidir. Bu durumun neticesinde piyasalar arasındaki anlaĢmazlık nedeniyle ortam iyileĢtirilemedi, bunalımın sorunlu diğer çevre ülkelere sıçraması da engellenemedi ve bunun sonucunda Euro kriz süreci meydana gelmiĢtir. ÇalıĢmanın birinci bölümünde ekonomik kriz kavramı, nedenleri, etkileri, göstergeleri, ekonomik kriz türleri ve kapsamı incelenip açıklanmaktadır. Ġkinci bölümünde ise Avrupa Birliği'nin ekonomik kriterleri, Euro Krizi, etkileri, nedenleri, öngörülmesi, politikalardaki uyumsuzluk, riskin yanlıĢ fiyatlanması ile sermayenin etkisiz dağılımı ve Euro krizine karĢı geliĢtirilen mekanizmalar incelenmiĢtir. Üçüncü bölümde ise Euro Krizi sonrasında Yunanistan'ın kamu mali politikalarında yaĢanan değiĢimler araĢtırılmıĢ ve belirli sonuçlara varılmıĢ, detaylıca açıklanmıĢtır.
Özet (Çeviri)
The economic crises in Greece has become clear after the government, which came into power with the 2009 elections, declared there was falsification of financial data. The aim of the research is to investigate the changes in public financial policies in Greece after the Euro crisis. As a result of this situation, conflict between markets caused an unrest in the financial environment, the crisis could not be prevented from spreading to other problematic countries and the period that is called The Euro Crisis has emerged. The concept, reasons, effects, indicators, types of economic crisis are examined and explained in the first part of the study. The second part of the study includes examination of European Union economic criteria, Euro Crisis, effects, reasons, predictions, incompatibility in politics, false pricing of risk, ineffective distribution of capital and mechanisms developed against the Euro crisis. In the third part, changes in public financial policies in Greece after the crisis are examined, certain results are obtained and explained in detail.