Systems engineering methodologies in a turn-key project design: A vermicompost production example
Anahtar teslim proje tasarımında sistem mühendisliği metodolojileri: Vermikompost üretim örneği
  1. Tez No: 537906
  2. Yazar: PELİN ÜSTÜNYER
  3. Danışmanlar: PROF. DR. METE GÜNDOĞAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Endüstri ve Endüstri Mühendisliği, Industrial and Industrial Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Vermikompost, sistem mühendisliği, Yapısal Sistem Analiz ve Tasarım Yöntemi, iş gücü planlama, faaliyet tabanlı maliyet, Vermicompost, systems engineering, Structured Systems Analysis and Design Method, manpower planning, activity-based costing
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Endüstri Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Endüstri Mühendisliği Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 111
Özet
Bu tez çalışması, vermikompost üretimi için sistem mühendisliği tekniklerinin kullanıldığı bir anahtar teslim proje tasarımıdır. Ayrıca bu tez, gelecekteki sistem tasarımı çalışmalarına ve farklı anahtar teslim projelerine temel oluşturmayı amaçlamaktadır. Organik tarımın önem kazanmasından dolayı organik gübreye olan ihtiyaç da artmaktadır. Vermikompost, üretiminin kolay olması ve yüksek verimi nedeniyle en çok tercih edilen organik gübrelerden biri olarak bilinmektedir. Bu tezde, Yapısal Sistem Analiz ve Tasarım Yöntemi (SSADM) kullanılarak vermikompost üretimi için bir anahtar teslim proje tasarlanmıştır. SSADM'de önerilen sistem, birbiriyle ilişkili faaliyet şemalarına (aktivite diyagramlarına) 3 aşamada dönüştürülür: 1) departman seviyesi, 2) işlevsel (fonksiyonel) seviye ve 3) kullanıcı gereksinimleri seviyesi. Faaliyet şemaları, önerilen sistemin bütün bilgi ve malzemelerini göstermektedir. Günlük çalışma saatleri ve gerekli iş gücü, kullanıcı gereksinimleri seviyesinde belirlenmiştir. Buna ek olarak, SSADM faaliyetlerinin ve önerilen sistemin toplam maliyeti hesaplanmıştır.
Özet (Çeviri)
This thesis addresses a turn-key project design for a vermicompost production by using systems engineering techniques. It is also aimed to provide the fundamentals of future systems design studies and different turn-key projects. Due to the gaining importance of organic agriculture, the need for organic fertilizer is increasing. One of the most preferred organic fertilizers is known as vermicompost because of having simple production and high yield. In this thesis, a turn-key project is designed to produce vermicompost by using the Structured Systems Analysis and Design Method (SSADM) in which the proposed system is transformed into interrelated activity diagrams at three levels: 1) departmental level, 2) functional level and 3) user requirements level. Activity diagrams represent all information and materials of the proposed system. Daily working hours and required manpower are determined at the user requirements level. In addition, the cost of SSADM activities and the total cost of the proposed system are calculated.