TOKİ konutları peyzaj projelerinin kullanıcı memnuniyeti üzerinden değerlendirilmesi: Aksaray kenti örneği
Evaluation of TOKİ residential landscape projects by user satisfaction: Aksaray city sample
  1. Tez No: 539517
  2. Yazar: ŞİRİN SİLAHLI BÖGE
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. MURAT AKTEN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Peyzaj Mimarlığı, Landscape Architecture
  6. Anahtar Kelimeler: Toki Konutları, Peyzaj Tasarımı, Kullanıcı Memnuniyeti, Toki Houses, Landscape Design, User Satisfaction
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Süleyman Demirel Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Peyzaj Mimarlığı Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 133
Özet
Bu tez çalışması ülkemizde yapılmakta olan TOKİ konutlarının etrafında gerçekleştirilen peyzaj tasarımı ve uygulamaları hakkında konut sakinlerinin görüş ve tercihlerini Aksaray kenti örneğinde ortaya koymayı amaçlamaktadır. Çalışmada konut sakinlerinin görüş ve tercihlerine anket yolu ile ulaşılarak; eksikler, talepler, şikâyetler ve memnuniyetler belirlenmiştir. Çalışma sonucu elde edilecek bulguların yeni yapılacak olan TOKİ konutları çevresinin konutlarda yaşayan insanların kullanım alışkanlıkları ve tercihleri doğrultusunda tasarlanmasına katkıda bulunması hedeflenmektedir.
Özet (Çeviri)
This dissertation focuses on to recent perspective and preferences of the landscape projects of residential areas TOKI houses in the country like in the case of Aksaray. Deficiencies, demands, complaints, and satisfaction were identified by the views and preferences of the residents by analyzing evaluating surveys. Bu this way, this work contributes to the design of TOKİ houses in line with the usage and preferences of the people living here.