Development of a general procedure for a parallel processing system
  1. Tez No: 5417
  2. Yazar: AYŞEGÜL ÇUHADAR
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. H. REZA ABACHİ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Paralel işletim sistemi, yapısal tasarım. -iv, Parallel processing system, architecture. ?in
  7. Yıl: 1989
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 76
Özet
ÖZET PARALEL İŞLETİM SİSTEMİ İÇİN GENEL BİR PROSEDÜRÜN GELİŞTİRİLMESİ ÇUHADAR, Ayşegül Yüksek Lisans Tezi, Elektrik ve Elektronik Müh. Bölümü Tez Yöneticisi: Y.Doç.Dr.H. Reza ABACHI Ocak 1989, 63 sayfa Paralel işletim sistemleri ve bu sistemlerin yapısal tasarımı (architecture) bilgisayar mühendisliğinin en önemli konularından biri olup, bu konu tasarımcıların olduğu kadar kullanıcıların da büyük ölçüde ilgisini çekmektedir. İleri düzeydeki teknik araştırmaları içeren makaleler incelendiğinde, birçok eğitim ve araştırma kuruluş larının çok karmaşık problemlerin çözümünde bu sistemlerden yararlanmak amacıyla, bu alandaki çalışmalara büyük ölçüde para ayırdıkları dikkati çekmektedir. Konunun uygulama alanının genişliği ve öneminden dolayı, bu tez çalışması yürütüldü. İlk olarak, konunun önemi vurgulanarak, değişik paralel işletim sistemleri karşılaştırılarak incelendi. Daha sonra, paralel işletim sistemlerinin iki önemli özelliğini -hızdaki artış ve güvenilirlikteki artış- sağlayan uygun bir sistem önerildi. Tez bütünlüğünü sağlamak amacıyla da önerilen sistemin avantajları ve dezavantajları belirtildi. Önerilen sistemden elde edilen en büyük yarar yazılım yönünden olduğu kadar, donanım yönünden de diğer sistemlere göre uygulanabilir liği ve esnek oluşudur.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT DEVELOPMENT OF A GENERAL PROCEDURE FOR A PARALLEL PROCESSING SYSTEM ÇUHADAR, Ayşegül M.S. in Electrical and Electronics Engineering Supervisor: Asst. Prof. Dr. H.Reza ABACHI January 1989, 63 pages Parallel processing system and consequently its architecture is one of the most important topics in computer engineering, and has received much attention from designers as well as the users point of view. By looking at the high level technical papers, one can appreciate the fact that still in today's life many educational and research establishments allocate large sum of money for research in this area, in order to solve some very complicated computational problems, which otherwise were impossible. Due to this reason the present research work was carried out. Firstly, the author has high lighted the importance of this widely used research topic. This then is followed by an intensive study on comparison between different architectures. Finally, a suitable architecture is developed which satisfies two important features of parallel processing system (multimicroprocessor system), namely increase in speed of operation as well as increase in reliability. Other major merits of the proposed architecture and its dismerits are included in the main body of the thesis for completeness. The highest goal towards this architecture is the flexibility and applicability of the system from hardware as well as the software point of view with respect to the other schemes.