Process efficienay characterization of plastic medium tricking filters
- Tez No: 5459
- Danışmanlar: DOÇ. DR. S. EROL ULUĞ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Çevre Mühendisliği, Environmental Engineering
- Anahtar Kelimeler: Damlatmalı filtre, Plastik filtre malzemesi, Fil itrasyon verim lil iği.iv
- Yıl: 1989
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Sayfa Sayısı: 117
Özet
ÖZET PLASTİK MALZEMELİ DAMLATMALI FİLTRELERİN VERİMLİLİKLERİNİN TANIMLANMASI ÜÇÜNCÜ » Ayşen Yüksek Lisans Tezi, Çevre Müh. Bölümü Tez Yöneticisi: : Doç rDr. S.EroVUTuğ Şubat 1989, 104 Sahife Plastik malzemeli bir damlatmalı filtrenin verimliliği, ve elde edilen sonuçların taş malzemeli bir damlatmalı filtrenin verimliliğiy le karşılaştırmak üzere laboratuar ölçülerinde bir çalışma yapılmıştır. Bu çalışmada farklı organik yük ve yüzeysel hidrolik yük oranları kul lanılmıştır. Çalışmanın sonunda plastik malzemeli damlatmalı filtrenin 0.52x10“ kg BOİ m s”yüklemeden büyük organik yüklerde taş malzeme li filtreye göre daha fazla verimlilik gösterdiği, daha düşük organik ve hidrolik yük oranlarında ise taş filtrenin verimliliğinin fazla ol duğu sonucuna varılmıştır. Ayrıca çalışma esnasında çıkış suyunu geri döndürerek yüksek organik yüklerin arıtım verimliliğinde önemli bir azalma olmaksızın plastik malzemeli damlatmalı filtreye uygulanabile ceği kaydedilmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT PROCESS EFFICIENCY CHARECTERIZATION OF PLASTIC MEDIUM TRICKLING FILTERS ÜÇÜNCÜ» Aysen M.S. in Environmental Eng. Supervisor: Assoc. Prof.Dr. S.Erol Uluğ February 1989, 104 Pages A laboratory scale pilot plant investigation was carried out to study the performance of a plastic medium trickling filter and to compare the treatment efficiency of this trickling filter with stone medium filter. Treatment efficiencies were studied at different hydraulic and organic loading rates. It was concluded that the plastic medium trickling filters were more efficient than stone media filters at the loadings in excess of 0.52 xlO-6 kg BOD nfV1. However, at low hydraulic and organic loadings, stone media filter gave better performance than plastic media filter. It was also recorded that by recirculation of the effluent water high organic loadings can be applied to the plastic media trickling filter without any significant drop in treatment efficiency. Key words : Trickling filter, plastic medium, filtration performance..m-