Konya'nın sosyal kültürel ve ekonomik durumu (Yeni Konya gazetesine göre: 1950-1960)
Konya's social cultural and economic situation (Yeni Konya newspaper according to :1950-1960)
  1. Tez No: 547505
  2. Yazar: SEVGİ BAŞARAN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. YAŞAR SEMİZ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Sosyoloji, Tarih, Sociology, History
  6. Anahtar Kelimeler: Yeni Konya Gazetesi, Konya, Edebiyat, Sanat, Eğitim, Kültür, Spor, Ekonomi
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Selçuk Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Tarih Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 179
Özet
Konya'nın 1950-1960 yılları arasındaki sosyal, kültürel ve ekonomik hayatını öğrenmek isteyenler için Yeni Konya gazetesi faydalı bir kaynaktır. Bahsi geçen dönemde Konya'nın sosyal, kültürel ve ekonomik hayatı detaylandırılarak Yeni Konya gazetesi aracılığıyla verilmiştir. Bu dönemde yazılan makaleler, haberler Yeni Konya'nın ve dolayısıyla Konya halkının olaylara bakışını ortaya koymaktadır. Araştırmada öncelikle Konya'nın basın tarihinden bahsederek Yeni Konya gazetesinin kimlik bilgileri, teknik yönü, çıkış amacı, yayın politikası, yazar kadrosu verilmiştir. Daha sonra gazetede verilen haberler ve bilgilerden yola çıkarak bahsi geçen dönemin Konya'sı sosyal, kültürel ve ekonomik açıdan değerlendirilmiştir. Araştırmamızın amacı Yeni Konya gazetesi üzerinden bahsi geçen dönemi aydınlatmaktır.
Özet (Çeviri)
Yeni Konya newspaper is a useful resource for those who want to learn Konya's social, cultural, economic life between 1950-1960.Has been given Konya through the Yeni Konya newspaper with details of the social, cultural and economic life of Konya in the last period. The articles written in this period and news reveal Yeni Konya newspapers and the perspective of consequently the people of Konya. İn the research, firstly, Konya's press history was mentioned and the identity information, technical direction, departure intention, puplication policy and writer staff. Yeni Konya newspaper were given then the period mentioned was determined from the news and information given to the newspaper and was evaluated in terms of social, cultural and economic aspects. The aim of our research is to enlighten the period we have studied through Yeni Konya newspaper KeyWords: Yeni Konya Newspaper, Konya, Literature, Art, Education, Culture, Sport, Economy.