6360 sayılı yasanın yerel yönetimler üzerindeki ekonomik etkileri - Meram Belediyesi örneği
Economic effects of law numbered 6360 on local governments - instance of Meram Municipality
- Tez No: 549782
- Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ ERDAL ARSLAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Ekonomi, Kamu Yönetimi, Economics, Public Administration
- Anahtar Kelimeler: Yerel Yönetimler, 6360 sayılı Yasa, İller Bankası Payları, Bütçe, Local Governments, Law No. 6360, Shares of İLBANK, Budget
- Yıl: 2019
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Selçuk Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İktisat Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: İktisat Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 175
Özet
Bu çalışmanın amacı 6360 sayılı On Dört İlde Büyükşehir Belediyesi ve Yirmi Yedi İlçe Kurulması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'unun yerel yönetimler üzerindeki ekonomik etkilerinin ortaya konulmasıdır. Çalışma da yerel yönetimler ve 6360 sayılı yasa hakkında detaylı bir bilgilendirmede bulunularak, 6360 sayılı yasanın yerel yönetimlerin özellikle bütçelerini ne doğrultuda etkilediği üzerinde durulmuştur. Çalışma Konya/Meram Belediyesi özelinde örneklendirilmiştir. Ayrıca yine çalışma kapsamında Meram belediye personeline ve Meram ilçe muhtarlarına kısa bir anket uygulanmış, anket sonuçları çalışma neticesinde değerlendirilmiştir.
Özet (Çeviri)
The aim of this study is to reveal the economic effects on Local Governments of the Law numbered 6360 on the Amendment of the Establishment of the Metropolitan Municipality and Twenty-seven Towns in Fourteen Provinces and Certain Laws and Decree Laws. The study also gave detailed information about local governments and law no. 6360 and emphasized the effect of Law no. 6360 on especially local governments' budget. The study is exemplified in Konya / Meram Municipality. Also, within the scope of the study, a short questionnaire was applied to Meram municipality staff and Meram district headmen and the results of the survey were evaluated as a result of the study.