Bohuslav Martinu'nun 'Sonatina' , Francis Poulenc'in 'Sonata', E. Chausson'un 'Andante Et Allegro', H. Rabaud'nun 'Solo de Concours' adlı yapıtlarının yapısal incelenmesi
Formal analysis of Bohuslav Martinu's 'Sonatina', Francis Poulenc's 'Sonata', E. Chausson's 'Andante et Allegro', H. Rabaud's 'Solo de Concours'
- Tez No: 551780
- Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ EBRU MİNE SONAKIN ÇELİKER
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Müzik, Music
- Anahtar Kelimeler: Klarnet, Sonat, Sonatin, Solo de Concours, Yapısal İnceleme, Clarinet, Sonata, Sonatina, Solo de Concours, Formal Analysis
- Yıl: 2019
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi
- Enstitü: Güzel Sanatlar Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Müzik Ana Sanat Dalı
- Bilim Dalı: Üflemeli ve Vurmalı Çalgılar Sanat Dalı
- Sayfa Sayısı: 160
Özet
Bu çalışmada, Çek besteci Bohuslav Martinu ve Fransız besteciler Francis Poulenc, Ernest Chausson ve Henri Rabaud'un yaşamları, müzikleri ve yaşadıkları döneme sanatsal etkileri araştırılmıştır. Resital Programında yer alan Bohuslav Martinu Klarnet ve Piyano için Sonatin , Francis Poulenc Klarnet ve Piyano için Sonat , Ernest Chausson Klarnet ve Piyano için Andante et Allegro ve Henri Rabaud'un Klarnet ve Piyano için Solo de Concours'u yapısal incelenmesini yaparak, klarnet repertuvarındaki önemi ele alınmış, teknik ve müzikal açıdan incelenmesi amaçlanmıştır.
Özet (Çeviri)
In this study, life stories, music, and the artistic influences of Czech composer Bohuslav Martinu and French composers Francis Poulenc, Ernest Chausson, and Henri Rabaud, on their era have been studied. Bohuslav Martinu Sonatina for Clarinet and Piano, Francis Poulenc Sonata for Clarinet and Piano, Ernest Chausson Andante et Allegro for Clarinet and Piano and Henri Rabaud's Solo de Concours for Clarinet and Piano which take place in the recital program have been examined technically and musically and discussed in terms of their significance for the clarinet repertoire through a formal analysis.