Çağdaş Türk düşüncesinde gelenekselci ekol'ün (Tradisyonalizm) eleştirisi
The criticism of traditionalist school in modern Turkish thought
  1. Tez No: 552825
  2. Yazar: ABDULLAH KASAY
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ MEHMET HARMANCI
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Felsefe, Philosophy
  6. Anahtar Kelimeler: Gelenek, Tradisyonalizm, Dinî Çoğulculuk, Dinlerin Aşkın Birliği, Bâtınîlik, Tradition, Traditionalism, Religious Variety, Great Union of Religious, Batıniyya
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Necmettin Erbakan Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Felsefe ve Din Bilimleri Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İslam Felsefesi Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 156
Özet
Gelenekselci Ekol (Tradisyonalizm), moderniteye karşılık ortaya koyduğu bazı fikirler dolayısıyla, ülkemizde de ilgili ile karşılanan ve bu ilgiden kaynaklı hem akademik hem de sosyal sahada çok yönlü etkileri olan bir düşünce okuludur. Gelenekselci Ekol'ün ülkemiz düşünce geleneği içerisinde, moderniteye karşı bir alternatif oluşturması ve aynı zamanda da dinî alanda ortaya koyduğu bazı orijinal düşünce ve kavramlarının oluşu; ortaya çıkan bu ilgi ile beraber ekolün görüşlerinde yer alan arızî yönlerin de tespit edilmesini gerektirmektedir. Bu çalışmada Gelenekselci Ekol'ün düşünce sisteminde yer alan kavramlara ve görüşlere dair, çağdaş Türk düşüncesi içerisinde dile getirilen eleştiriler derlenmeye ve değerlendirilmeye çalışılmıştır.
Özet (Çeviri)
Traditionalism is a school of thought that has a multifaceted influence both in academic and social field, which is drawing attention in our country due to some thoughts and ideas that it presents against modernity. The Traditionalist School is an alternative to the idea of modernity in our country's tradition of thought, and at the same time has some original ideas and concepts in the religious sphere; it requires the detection of the faulty aspects in the opinions of the school. In this study, it has been tried to compile and evaluate the criticisms in modern Turkish system of thought expressed within the thought system of Traditionalist School.