Computer control of a house lighting system and home electrical equipments
  1. Tez No: 55289
  2. Yazar: FEVZİ PEHLİVAN
  3. Danışmanlar: PROF.DR. SADETTİN ÖZYAZICI
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Bağlantı kartları, bilgisayar kontrolü vı
  7. Yıl: 1996
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Gaziantep Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 111
Özet
ÖZET EV AYDINLATMA SİSTEMİNİN VE ELEKTRİKLİ EV ALETLERİNİN BİLGİSAYARLA KONTROLÜ PEHLİVAN, Fevzi Yüksek Lisans Tezi, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi : Prof. Dr. Sadettin ÖZYAZICI Eylül 1996, 112 sayfa Yapılan çalışmada; evlerdeki aydınlatma sisteminin ve elektrikli ev aletlerinin kontrolü için, bilgisayarla kontrol sistemi yapılmıştır. Bu sistem bir bilgisayar ve üretilen kartlar yardımıyla elde edilmektedir. Kullanıcı yazılan program sayesinde, sisteme girişi kontrol eder. Aydınlatma sisteminin ve elektrikli ev aletlerinin açma- kapama gün ve zamanlarını ayarlamak bu yapılan bilgisayar programı ile mümkündür. Sistemden; aynı zamanda, toplam harcanan elektrik miktarı ve bunun fiyatı Öğrenilebilir. Bu değerler bilgisayar ekranından ve kontrol kartından görülebilir. Sistem, bağlı olan 42 aleti kontrol eder ve bu değer kontrol kartına eklemeler yapılarak artırılabilir.kontrol kartına eklemeler yapılarak artırılabilir. Bu sistem ile, evlerde kullanılan elektrik tüketimini azaltmak mümkündür. Sistemden alınan sonuçların, bu sistemden önceki herhangi bir elektrik saatinden alınan değerlerle aynı olduğu görülmüştür.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT COMPUTER CONTROL OF A HOUSE LIGHTING SYSTEM AND HOME ELECTRICAL EQUIPMENTS PEHLİVAN, Fevzi M. Sc. in Electrical and Electronics Engineering Supervisor : Prof. Dr. Sadettin ÖZYAZICI September 1996, 112 pages In this work, a system which is controlled by computer is designed to control the operation of a house lighting system and home electrical equipments. The system is based on a home computer and designed interface cards. A user who can change program that can control system. With this program, it is possible to adjust the switch on-off times and dates of the lighting system and electrical devices. Furthermore, the system is designed for learn to the total amount of electricity energy and price. These values are displayed on the computer screen and the interface card. The system can control 42 devices which are attached to it iiiand this value can be extended by adding another interface card. With this system, it is possible to reduce the consumption of electricity which is used at home. The results which are obtained from the system indicates the measurements of electricity energy. It is almost same as the conventional electricity meters. Keyword: Interface cards, computer control IV