Developing a promotion strategy for a new product: Usingthree firms in Nigeria
Bir promosyon stratejisi için yeni bir ürün geliştirme: Nijerya'da üç firma üzerine bir çalışma
  1. Tez No: 553589
  2. Yazar: EMMANUEL KOKU BANSAH
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ BURÇİN KAPLAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Product development, idea generation, testing, advertisement and product launch
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 90
Özet
Bu çalışmanın amacı üç Nijerya şirketinde ürünün en baştaki fikir halinden piyasayasürülmesine kadar geçen döneminde, yeni ürün geliştirme süreci araştırmasınaodaklanmaktır. Şirketler Gıda üretim Şirketi X, sabun/deterjan üretim Şirketi Y ve pişirmeşirketi olan Şirket Z'tir. Kullanılan teorik model Stage-Gate (Yeni Ürün Geliştirme)modeldir. Veri toplama süreci A/G ve farklı şirketlerden üretim ekipleri ile yapısalmülakatlara odaklandı. Mülakatlardan ve araştırma kıyaslamalarından sonra, üç şirketinürünün en başındaki fikir üretiminden piyasaya sürülmesine kadar ki süreçte literatürdeaçıklanan Stage-Gate modelini izlediği ve kendi üretim süreçlerinde güncel ürüngeliştirme süreçleri ve standartlarını kullandıkları ortaya çıkmıştır. Mülakatlardan eldeedilen sonuçlar Colgate-Palmolive ve Unilever Plc. gibi standart şirketlerin ürüngeliştirme süreçleri ile kıyas edilmiştir. Anahtar Kelimeler: Ürün Geliştirme, fikir geliştirme, test etme, reklam ve ürünüpiyasaya sürme
Özet (Çeviri)
The aim of the study is focused on investigating the new product development processesinvolved in pushing a product from inception of the idea to full market launch of threeNigerian companies. The companies are titled Company X which is a food productioncompany, Company Y which is a soap/detergent production company and Company Zwhich is a baking company. The theoretical model used is the Stage-Gate model. The datacollection process focused on conducting structured interview with the R/D andproduction teams from the different companies. After the interview and research comparisons, it was found out that the three companiesfollows the model explained in the literature from idea generation to the product launchprocess and they made use of up to date product development processes and standards intheir product processes.Results gathered from the interview were compared with other product developmentprocesses of standard companies like Colgate-Palmolive and Unilever Plc.