Küreselleşme bağlamında Türkiye'deki yeni medya uygulamaları
New media practices in Turkey in the context of globalization
  1. Tez No: 555823
  2. Yazar: BÜŞRA KOZAN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. GÜVEN BÜYÜKBAYKAL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Gazetecilik, İletişim Bilimleri, Journalism, Communication Sciences
  6. Anahtar Kelimeler: Küreselleşme, yeni medya, yeni medya uygulamaları, internet, Globalization, new media, new media applications, internet
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İstanbul Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Gazetecilik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 116
Özet
Küreselleşme süreci, sanayi devriminden sonra ekonomik temellere dayanan bir kavram olarak karşımıza çıkmış olup zamanla kültürel ve siyasi yönden de insanlığı etkileyen bir sürece dönüşmüştür. Teknolojik gelişmelerin etkisiyle ortaya çıkan ve iletişime yeni bir boyut kazandıran yeni medya, bu küreselleşme sürecinden hem etkilenmiş hem de bilginin yayılımını kolaylaştırarak küreselleşme sürecine katkıda bulunmuştur. Yeni medya geliştirdiği uygulamalar sayesinde, geleneksel medyanın sınırlarını aşıp, küresel ölçekte bir aktör haline gelmiştir. Yeni medya ile birlikte teknolojik iletişim araçları ortaya çıkmış; yeni medyanın uygulamaları sayesinde de bilgi, haber, kültür ve üretilen ürünler üretildiği ilk noktadan dünyanın her noktasına hızla yayılmıştır. Bu çalışmamızda, küreselleşme kavramı tarihsel süreciyle birlikte ele alınıp, medya kavramı geleneksel ve yeni medya başlıkları altında anlatılmıştır. Küreselleşme bağlamında yeni medyanın Türkiye'deki uygulamaları röportaj yöntemi kullanılarak anlatılmaya çalışılmıştır. Çalışmanın sonucu olarak yeni medyanın küreselleşmeyi, küreselleşmenin de yeni medyayı etkilediği sonucuna varılmıştır.
Özet (Çeviri)
Globalization process occured after the endustrial revaolutin even as a economical based term, it turned in to a process that also effects the humanity cultural and politics over time. New media, which occured by the efferct of technological development and added a new dimension to communication, has effected by this globalization process and also contributes this process by making easy to spread information. New media has crossed the border of traditional media and became an actor in the global scale, with the help new media applications. With the new media, technological communication tools has appeared and news, culture, and produced products has spreaded to the every points of the World through this applications. In this Project, we have discussed the term of globalization together with historical process and we have explained media term under traditional and new media title.also we tried to explain the new media applications in Turkey in the context of globalization, by using interview methot. As a result of a study, it was concluded that, new media and globalization terms influence each other.