Kemal Batanay'ın hayatı, eserleri ve nota arşivi (İnceleme - değerlendirme)
Kemal Batanay's life, works and note archive (Review - evaluation)
  1. Tez No: 557568
  2. Yazar: MUSTAFA TOPŞİR
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. MEHMET TIRAŞCI
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Müzik, Music
  6. Anahtar Kelimeler: Türk Müziği, Repertuar, Müzik Arşivi, Kemal Batanay, İSAM, Turkish Music, Repertoire, Music Archive, Kemal Batanay, ISAM
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Sivas Cumhuriyet Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İslam Tarihi ve Sanatları Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 273
Özet
“Kemal Batanay'ın Hayatı, Eserleri ve Nota Arşivi (İnceleme – Değerlendirme)”isimli çalışma, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İslam Tarihi ve Sanatları Anabilim Dalı Yüksek Lisans Programında tez olarak hazırlanmıştır. Çalışma üç bölüm halinde incelenecektir. Birinci bölümünde XX. yüzyılın önemli bestekâr ve özellikle hattatlarından olan Kemal Batanay'ın hayatı ele alınacaktır. Ailesi, evlilikleri, eğitim hayatı, hat ve mûsikî hocaları hakkında bilgiler verilecektir. Araştırmanın ikinci bölümünde Kemal Batanay Müzik Arşivi tanıtılacak ve repertuarda olmayan eserlerin tespiti hususunda bilgiler verilecektir. Araştırmanın üçüncü bölümünde ise arşivde notaları bulunmayan besteler günümüz nota sistemine göre yeniden yazılacaktır.
Özet (Çeviri)
This reserach, which is titled“Kemal Batanay's Life, Works and his Note Archive (Review – Evaluation)”has been prepared as a Master thesis in the Institute Of Social Sciences, Department Of Islamic History And Arts at Sivas Cumhuriyet University. The Study will be examined in three parts.In the first Part of the study, Information about Kemal Batanay's life, one of the best composer and especially calligrapher in XX. Century, will be given. Information will be given about his Family, Marriages, Education Life and his music and calligraphy teachers. In the second part of the research, information will be given about Kemal Batanay Music Archive and information will be given about the determination of non-repertoire works. In the third part of the research, the compositions that have no notes in the archive will be re-translated according to today's note system.