Türkiye Korolar Şenliğinin koro türleri açısından değerlendirilmesi
A review of Turkey Choir Festival in terms of choir types
- Tez No: 558502
- Danışmanlar: PROF. DR. EMEL FUNDA TÜRKMEN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Müzik, Music
- Anahtar Kelimeler: Koro Müziği, Koro Türleri, Koro Şenliği, Choir Music, Choir Types, Choir Festival
- Yıl: 2019
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Afyon Kocatepe Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Müzik Ana Sanat Dalı
- Sayfa Sayısı: 86
Özet
Bu araştırma, Türkiye Korolar Şenliğine katılan koroların, Koro Türlerine Göre sınıflandırılması, şenlik süreçlerinde koro sayılarındaki değişimlerin, koro türlerinin çeşitliliğinin nicelik bakımından irdelenmesi ve şenlik kitapçıklarındaki farklılıkların tespit edilerek, konu ile ilgili önerilerde bulunmak amacı ile yapılmıştır. Araştırma kapsamında Türkiye Korolar Şenlikleri için basılan şenlik kitapçıkları incelenip tarandıktan sonra, elde edilen veriler tablo haline getirilmiş ve sınıflandırılmıştır. Tarama modeline dayalı, betimsel olan bu çalışmada nitel araştırma teknikleri ile elde edilen veriler, alanında uzman istatistikçi ile çalışılarak sayısal verilere dönüştürülmüştür. Elde edilen bulgular yorumlandıktan sonra uzman görüşü de alınarak önerilere yer verilmiştir. Veriler ışığında Türkiye Korolar Şenliğine katılan koroların, her geçen yıl çeşitlenerek arttığı, şenlik kitapçıklarının düzenli ve bütünsel bir yapıya kavuştuğu görülmüştür. Yapılan araştırmada elde edilen bu probleme ilişkin çözüm önerileri sunulmaya çalışılmıştır.
Özet (Çeviri)
This research is conducted with the aim of categorizing the choirs according to the types of the choirs which have joined the Turkey Choir Festival, identifying the changes in the choir numbers during the festivals, examining varieties of choirs in terms of quantity and identifying the differences in the choir booklets and making suggestions. In the scope of this research, the acquired data were tabulated and categorized after the booklets which were printed for the Turkey Choir Festival were studied and scanned. In this descriptive research which is based on the survey model, the data which were acquired by qualitative research techniques were converted to the numeric data by an expert statistician. After the obtained findings were interpreted, suggestions were included by receiving an expert's opinion as well. In the consideration of the data, it is seen that the number of the choirs that join to Turkey Choir Festival increase each year in a variety, festival booklets become more orderly and integrated. In this research, it is aimed to propose solutions related to the analysed problem.