Fetiş nesnesinin bir tamamlayıcı olarak birey-mekan ilişkisi içerisindeki oluşumu
Formation of the fetish object as a complement within the individual-space relationship
- Tez No: 561995
- Danışmanlar: DOÇ. ÖZKAL BARIŞ ÖZTÜRK
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Mimarlık, İç Mimari ve Dekorasyon, Architecture, Interior Design and Decoration
- Anahtar Kelimeler: Kimlik, Mekân, Fetiş Nesnesi, Mekân Tasarımı ve Fetiş İlişkisi, Identity, Space, Fetish Object, Relationship of Design of Place and Fetish
- Yıl: 2019
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İç Mimarlık Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: İç Mimarlık Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 67
Özet
Birey, toplumla olan ilişkisi içerisinde yansıtıcı bir konum alarak soyut anlamda bir şekillenmeye maruz kalır ve çevreye bağımlı bir forma adapte olur. Bu edimsel kimlik oluşumu yine birey toplum ilişkisi açısından sosyal bir formasyondan ibarettir. Var olarak tanımlananın özsel seçimi değildir. Bu çalışmada, fetiş ve mekân kavramının birbirlerine kenetlendiği noktada, formun bir kutsalı temsil eden hacim olarak ortaya çıkışının soyut ve somut tahlili çalışılacaktır.
Özet (Çeviri)
The individual takes a reflective position in his or her relationship with society and undergoes an abstract shape and adapts to an environment-dependent form. This constitutive identity formation consists of another community formation. It's not a choice of the one whom exist themselves. In this sudy, it will be studyied the abstract and concrete analysis of the emergence of the form as a sacred volume at the point where the concept of fetish and space is interconnected.