Innovation and its impact on the organizational reputation / field study for the views of the employees of oil companies in the province of Dohuk
Duhok petrol şirketleri çalışanları üzerinde bir saha çalışmasıyla işletme itibarının inovasyon ve etkisinin belirlenmesi
  1. Tez No: 562933
  2. Yazar: KARWAN FATHELDEEN HASSAN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. SAİT PATIR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Değer inovasyonu, şirket itibarı, yakıt şirketi, Value innovation, Corporation reputation, Fuel corporation, Marketing, Fuel products
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Bingöl Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İşletme Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 124
Özet
Akaryakıt şirketleri, hizmetlerini ve ürünlerini herhangi bir ülkedeki insanlara sağlamada hayati bir role sahiptir, diğer taraftan o kuruluş arasında yoğun bir rekabet söz konusudur, bu nedenle onların ürünlerini ve hizmetlerini çok çeşitli yakıt türleriyle çeşitlendirmelerini gerektirir. Araştırmada iki konu arasındaki ilişki incelenmeye çalışılmıştır: değer inovasyonu ve kurumsal itibar. Araştırma, değer inovasyonunun kurumsal itibar üzerindeki etkisini araştırmaya çalışmaktadır. Araştırma Dohuk Valiliği'nde bulunan bir Akaryakıt Şirketi örneğine verilen anket aracılığıyla gerçekleştirildi. Bu nedenle araştırmadan elde edilen sonuç, özel akaryakıt sektöründe çalışan şirketler arasında tahmin edilebilir ve uygulanabilir. Araştırma anketinden elde edilen veriler, değer inovasyonunun kurumsal itibar üzerindeki etkisini anlamak için araştırma değişkenleri ve regresyon analizi arasındaki korelasyonları kullanarak sonuçları elde etmek için SPSS programı ile analiz edilecektir. Araştırma, çalışmanın problemini ve hedeflerini yorumlayan bir takım sonuca varacak, bunun yanında araştırmanın sonuç olarak neye ulaştığı üzerine bir takım öneriler sunacaktır. Araştırma fikrimize göre, bu çalışma Dohuk Valiliği'ndeki özel akaryakıt şirketlerinin operasyonlarını geliştirmeye katılacak ve araştırma sonuçlarından ve önerilerinden fayda sağlayacaktır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT The fuel corporations have a vital role in providing its services and products to the people in any country, from other side there is an intense competition between that corporation, so this require from them to diversification their products and services with a wide range of fuel types and other service that accompanying with it. In order to accomplish this researcher vision to solve this problem is depend on studying the relationship between two subjects: value innovation and corporate reputation. The research attempts to investigate the influence of value innovation on corporate reputation. The research was carried out through questionnaire issued to a sample of fuel Corporation at Dohuk Governorate. The result obtained from the research therefore could be extrapolated and applied to among the corporations that work in private fuel sector. The data obtained from the study survey will analyze by SPSS program in order to get the results by using correlations between the research variables and regression analysis to understand the influence of value innovation on corporate reputation. The research will reach a number of conclusions that interpret the problem and objectives of the study, beside that the research will introduce a number of suggestions that build on what the research have reach as conclusions. In our research opinion, the present study will participate in developing the operations for the private fuel corporations in Dohuk Governorate and make get useful benefits from the research conclusions and suggestions.