Cmos vlsı design of digitally controlled analog video switcher
Sayısal kontrollü analog video anahtarlayıcısının cmos vlsı tasarımı
  1. Tez No: 56541
  2. Yazar: HALUK KARACA
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: CMOS, VLSI, Video İşleme, Video Bindirme, Ekran- içinde-ekran, Analog Çoklayıcı, CMOS, VLSI, Video Processing, Video Overlaying, Picture-in- picture, Analog Multiplexer m
  7. Yıl: 1996
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 80
Özet
ÖZ SAYISAL KONTROLLÜ ANALOG VİDEO ANAHTARLAYICISININ CMOS VLSI TASARIMI Karaca, Haluk Yüksek Lisans, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Murat Aşkar Ocak 1996, 73 sayfa Bu çalışmada sayısal kontrollü analog video anahtarlayıcısının CMOS VLSI çip tasarımı gerçekleştirilmiştir. Cipin iki adet video giriş kanalı mevcuttur, öncelikle 1. giriş kanalında yer alan videonun senkron bilgisi çıkartılır. Çip üzerinde bulunan 2 adet“sayıcı”devre aynı video sinyalini satır ve sütunlarına ayırır. Bu sayıcı devrelerin çıkışları ise, çip harici bir SRAM entegresini adreslemekte kullanılır. Adreslenmiş hafıza hücresinde saklı olan bilgi, çip üzerinde bulunan 2x1 'lik analog çoklayıcının iki girişinden birini anahtarlar. Böylece analog bir video sinyalinin üzerine her türlü bit haritasının veya ikinci bir video sinyalinin eklenmesi mümkün olmuştur.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT CMOS VLSI DESIGN OF DIGITALLY CONTROLLED ANALOG VIDEO SWITCHER Karaca, Haluk M. S., Department of Electrical & Electronics Engineering Supervisor: Prof. Dr. Murat Aşkar January 1996, 73 pages This thesis implements a digitally controlled analog video switcher with a CMOS VLSI chip. The chip has two composite video input channels. Two counters in the chip count the pixels and the lines of the primary input video signal by using the sync information, which is also extracted from the same channel. The outputs of the counters are used to address an external RAM whose contents are used to select one of the input channels by using an on-chip 2x1 analog multiplexer. By this way it is possible to overlay any bitmap pattern or a second video source onto an analog video signal.