Quality system audit check list for the undersecretariat for the defence industries
Savunma sanayii müsteşarlığı için kalite sistem denetleme kontrol listesi
- Tez No: 56558
- Danışmanlar: DOÇ.DR. TAYYAR ŞEN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Endüstri ve Endüstri Mühendisliği, Industrial and Industrial Engineering
- Anahtar Kelimeler: kalite sistem standardları, kalite sistemi denetimi. vı, quality systems standards, quality systems audits. IV
- Yıl: 1996
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Sayfa Sayısı: 179
Özet
öz SAVUNMA SANAYİ î MÜSTEŞARLI?I İÇİN KALİTE SİSTEM DENETLEME KONTROL LİSTESİ Özkan, Aslı Yüksele Lisans, Endüstri Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Doç. Dr. Tayyar ŞEN Eylül 1996, 179 sayfa Savunma Sanayii Müsteşarlığının kalite sistem denetlemesi konusundaki faaliyetlerine rehber oluşturmak amacıyla bu tez hazırlanmıştır. Tezde öne sürülen kontrol listesi, puanlama sistemi ve formların, SSM' nin denetleme konusundaki faaliyetlerini standard hale getirmekte katkıda bulunacağı düşünülmektedir. Bu tezde, önce, AQAP, ISO ve MİL- serisi sistem standardlarının tanıtımı yapıldıktan sonra yaygın olarak kullanılan standardların karşılaştırması yapılmıştır. Daha sonra AQAP-130, AQAP-110 ve ISO-9001 standardlarını içeren kontrol listesi hazırlanmıştır. Kontrol listesinde bu standardlarda yer almayan, fakat firmaları değerlendirmek ve kıyaslamak için katkısı olacak ilave visteklere de yer verilmiştir. Bu sorulistesi savunma sanayii sektöründe faaliyet gösteren iki firma ile koordineli olarak hazırlanmıştır. Ayrıca, Türk Silahlı Kuvvetleri için elektronik cihaz üreten bir firmada uygulama yapılmıştır. Denetleme yapan kişilerin elde ettikleri bilgileri ve görüşlerini kaydedebilecekleri formlar tasarlanmış ve denetleme metodu standard hale getirilmeye çalışılmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT QUALITY SYSTEM AUDIT CHECK LIST FOR THE UNDERSECRETARIAT FOR THE DEFENSE INDUSTRIES Özkan, Aslı M.S., Department of Industrial Engineering Supervisor: Assoc. Prof.Dr. Tayyar ŞEN September 1996, 17 9 pages This thesis have been prepared to propose a check list for the quality system audit activities of SSM (Savunma Sanayii Müsteşarlığı/ Under secretariat for Defense Industries). It is considered that the proposed check list, rating, and forms constitute a basis to standardize the quality system audit activities of SSM. Military standards form a basis for the defense industry. Suppliers of defense industry produce according to but not limited to military standards which are specified/ required by the customer. Firstly, comparison of standards have been done after introducing ISO series, AQAP series and MIL- iiistandards. Secondly, a quality system audit check list have been developed including AQAP-130, AQAP-110 and ISO- 9001 standards. Additional requirements have been included which will be used to rate and compare the contractors (additional requirements for SSM). This check list has been developed in coordination with two companies who are suppliers of defense industry. Check list has been applied in one company who supplies electronic goods to Turkish Armed Forces.