A Programming study for electronic data processing facility design in financial institutions
Finansal kurumlar için elektronik bilgi işlem merkezi tasarımı için programlama çalışması
- Tez No: 56566
- Danışmanlar: DOÇ. DR. ARDA DÜZGÜNEŞ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Mimarlık, Architecture
- Anahtar Kelimeler: Elektronik Bilgi İşlem Merkezi tasarımı, Sistem odalarının programlanması iv, Electronic Data Processing facility design, computer suite programming m
- Yıl: 1996
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Mimarlık Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 145
Özet
oz FİNANSAL KURUMLAR İÇİN ELEKTRONİK BİLGİ İŞLEM MERKEZİ TASARIMI İÇİN BİR PROGRAMLAMA ÇALIŞMASI Güven, Cem Yüksek Lisans, Yapı Bilgisi Ana Bilim Dalı Mimarlık Bölümü Tez Yöneticisi: Doç. Dr. Arda Düzgüneş Şubat 1996, 129 sayfa Bu çalışmada amaca özel olarak tasarlanmış elektronik bilgi işlem merkezi binaları incelenmiş ve tasarımı için bir programlama çalışması gerçekleştirilmiştir. Elektronik bilgi işlem merkezlerine olan talebin çoğunlukla finansal kurumlardan gelmesi nedeni ile bankaların ihtiyaç duymakta olduğu elektronik bilgi işlem merkezleri kapsamında yer alan birimler göz önünde bulundurulmuş, organizasyon yapıları, fonksiyonları, işlevsel ve mekansal ihtiyaçları, birimler arasındaki ilişkiler ile birlikte sorgulanmıştır. Elde edilen veriler ile özel bir alan planlama programı geliştirilmiş ve bu programın devamı olarak tasarım ve yapım için göz önünde bulundurulması gereken kıstaslar ile birlikte sunulmuştur.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT A PROGRAMMING STUDY FOR ELECTRONIC DATA PROCESSING FACILITY DESIGN IN FINANCIAL INSTITUTIONS Güven, Cent M.S. in Building Science, Architecture Supervisor: Assoc. Prof. Dr. Arda Düzgüneş February 1996, 129 pages In this study, electronic data processing facilities that bring all related operations together within a separate, purpose-designed building are analyzed and design programming concerns are given. Since the greatest demand for EDP comes especially from financial organizations, components and entities of a discrete EDP facility need for banks are taken into consideration. Organizational, functional, operational and spatial requirements, as well as inter-relationships are examined. This is followed by development of a specific space-planning program for EDP facility design and a study of pertinent design and construction issues.