An N. Scan back algorithm for data association in multitarget tracking
Çoklu hedef takibinde karşılaşılan veri eşleme problemleri için N-tarama periyodu geri gidebilen bir algoritma
- Tez No: 56574
- Danışmanlar: PROF. DR. KERİM DEMİRBAŞ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
- Anahtar Kelimeler: Çoklu hedef takibi, Hedef izleme, Veri eşleme, Multitarget Tracking, Multiple-Target Tracking, Tracking, Data Association, Correlation
- Yıl: 1996
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Sayfa Sayısı: 124
Özet
Bu tezde, çoklu hedef takip sistemlerinin temelleri ve mevcut hedef takip metodları incelenmiştir. Çoklu hedef takip sistemlerindeki veri eşleme problemleri için yeni bir N-Tarama periyodu geri gidebilen bir algoritma geliştirilmiştir: Her hedefin olası yollan bir ağaç yapısıyla ele alınmış; bu ağacın düğümlerine karşılık gelen, beklenen gözlem ölçüm değerleri bulunmuş; gerçek ölçüm değerleri ile beklenen ölçüm değerleri arasındaki uzaklıklar hesaplanmış; her biri farklı tarama perioduna ait olan düğümler için bu uzaklıklar toplanmış ve ölçüm değerleri, en küçük toplam uzaklık değerini sağlayan hedefe tahsis edilmiştir. Ayrıca, bu algoritmanın bilgisayar uygulaması ilgili simülasyon sonuçlan ve performansının“Track Splitting Approach”algoritması ile karşılaştırılması da sunulmuştur. Simülasyon sonuçlan yeni algoritmanın performansının“Track Splitting Approach”algoritmasından daha iyi olduğunu göstermiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT AN N-SCAN BACK ALGORITHM FOR DATA ASSOCIATION IN MULTITARGET TRACKING Tekbaş, Önder Haluk M. S., Department of Electrical and Electronics Engineering Supervisor: Prof. Dr. Kerim Demirbaş September 1996, 113 Pages In this thesis, basics of multitarget tracking systems and existing multitarget tracking methods are surveyed. A new N-scan back algorithm for data association in multitarget tracking systems is presented: Possible paths of each target are presented by trees. Expected measurements corresponding to the nodes of these trees are estimated. The distances of real measurements to these estimated measurements are calculated.The sums of these distances for nodes, each taken from different level, are found. The measurements are assigned to the target which yields the minimum sum of distances. Simulation results are included and the performance of the new algorithm is compared with“Track Splitting Approach”. Simulation results show mat the new algorithm's performance is better than that of“Track Splitting Approach”