Monte Carlo simulation studies of liquid crystalline behavior of cyanobiphenyl compounds
Monte Carlo simülasyonu ile siyanobifenil bileşiklerinin sıvı kristal davranışlarının incelenmesi
- Tez No: 56573
- Danışmanlar: PROF. DR. ERSİN YURTSEVEN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Kimya, Chemistry
- Anahtar Kelimeler: Monte Carlo simulasyonu, siyanobifenil molekülleri, nematik düzen parametreleri, sıvı kristaller, 5CB. vı, Monte Carlo simulation, cyanobiphenyl compounds, nematic order parameters, liquid crystals, 5CB. IV
- Yıl: 1996
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Kimya Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 85
Özet
oz MONTE CARLO SİMULASYONU İLE SİYANOBİFENİL BİLEŞİKLERİNİN SIVI KRİSTAL DAVRANIŞLARININ İNCELENMESİ Balkır, Ömür Yüksek Lisans, Kimya Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Ersin Yurtsever Eylül 1 996, 72 sayfa Siyanobifenil molekülleri para pozisyonundaki alkil grubu 5 den fazla karbon atomu içerdiği zaman sıvı kristal özellik gösterirler. Bu alkil gruplarının siyanobifenil moleküllerinde yapısal faz geçişlerindeki etkilerini anlamak için Monte Carlo simulasyonları yapıldı. İki boyutlu bir modelde 50 molekül kullanıldı. Her molekül ağır atomlarda bulunan kuvvet merkezleri ile temsil edildi. BP ve 5CB için 100-2000 derece sıcaklık arasında iki ayrı grup hesap yapıldı. Sistemler dengeye getirildikten sonra, veriler toplanıp değişik düzen parametreleri hesaplandı.Standart nematik düzen parametreleri her iki sistemde önemli bir değişiklik göstermemektedir. Halbuki hem iki boyutlu düzen parametreleri ve hem de dağılım fonksiyonları BP için katı halden sıvı hale hızlı bir geçişi gösterdikleri halde, 5CB de bir sıvı kristal faz gözlenmektedir. Bu model ve etkileşim potansiyeli sıvı kristal fazları incelemek için yeterli gözükmektedir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT MONTE CARLO SIMULATION STUDIES OF LIQUID CRYSTALLINE BEHAVIOR OF CYANOBIPHENYL COMPOUNDS Balkır, Ömür M.S., Department of Chemistry Supervisor: Prof. Dr. Ersin Yurtsever September 1 996, 72 pages Cyanobiphenyl compounds show liquid crystalline behavior when the alkyl group attached in para position is larger than pentyl. In order to understand the effects of these tail groups on the structural phase transitions of cyanobiphenyl compounds, Monte Carlo simulations have been carried out. A two dimensional model system has been selected in which 50 molecules are placed in a periodic box. Each molecule is represented by force centers on heavy atoms. Two sets of calculations are carried out for cyanobiphenyl (BP) and pentyl-cyanobiphenyl (5CB). For both molecularstructures, the temperature is varied between 100 to 2000 K, initial configurations are brought to equilibria and the history files are generated to study various order parameters. The standard nematic order parameters for both systems do not show any significant changes upon increasing the temperature. However the two- dimensional order parameters as well as various radial distribution functions show that BP displays a sudden change from crystalline to liquid behavior, whereas for 5CB there is a transition period where liquid crystalline structures could be observed. The model and the force field seem to be satisfactory for investigating phase transitions involving liquid crystals.