The effect of air conservation unit integrated into 8th grade junior high school science curriculum on the related and environmental attidues of the students
- Tez No: 56578
 - Danışmanlar: PROF.DR. MUSA DOĞAN
 - Tez Türü: Yüksek Lisans
 - Konular: Bilim ve Teknoloji, Eğitim ve Öğretim, Science and Technology, Education and Training
 - Anahtar Kelimeler: Hava ile İlgili Tutumlar, Çevre ile İlgili Tutumlar, Hava Koruma Ünitesi, Çevre Eğitimi, Fen Eğitimi, Air Related Attitudes, Environmental Attitudes, Air Conservation Unit, Environmental Education, Science Education
 - Yıl: 1996
 - Dil: İngilizce
 - Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
 - Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
 - Ana Bilim Dalı: Eğitim Bilimleri Bölümü
 - Sayfa Sayısı: 95
Özet
Bu araştırma, orta dereceli okulların 8. sınıf fen programına entegre edilen hava koruma ünitesinin, öğrencilerin hava ve çevre ile ilgili tutumlarına etkisini incelemek amacıyla yapılmıştır. Çalışma, 1995-1996 öğretim yılı güz döneminde Ankara, Keçiören Mehmet örücü İlköğretim Okulu'nda 47 kız, 47 erkek sekizinci sınıf öğrencisinden oluşan örneklem grubuyla gerçekleştirilmiştir. Uygulama için, 8 saatlik Hava Koruma Ünitesi geliştirilmiştir, ölçme ve Değerlendirme için hava ve çevre ile ilgili Tutum ölçekleri geliştirilmiş ve bu ölçekler üç sınıfa ön ve son test olarak uygulanmıştır. Verileri analiz etmede t-test ve anova teknikleri kullanılmıştır. Bulgular, hava koruma ünitesinin hava ve çevre ile ilgili tutumları pozitif yönde geliştirdiğini gösterirken,, özellikle kız öğrencilerin hava ve çevre konularına daha duyarlı olduklarını da ortaya çıkarmıştır.
Özet (Çeviri)
This research was designed to investigate the effect of Air conservation Unit integrated into 8th grade junior high school science curriculum on the air related and environmental attitudes of the students. The sample was formed by 47 female and 47 male, totally 94 8th grade students. Treatment was held in a public secondary school named Mehmet örücü ilköğretim Okulu in the fall semester of academic year of 1995-1996 in Ankara. For the treatment, Air Conservation Unit, was developed and applied in 8 hours.Two measuring instruments: (i) Air Related Attitude Scale and (ii) Environmental Attitude Scale were developed and administered to the three classes as pre- and posttests. Paired t-test, Independent t-test and Anova statistics were used to analyze the data. mResults indicated that air conservation unit enhanced the air related and environmental attitudes of the students. In addition, female students are more sensitive to air related and environmental issues than male students.