A New perspective to the growth of provinces and country: Producer services
Ülke ve il büyümesine yeni bir perspektif
  1. Tez No: 56580
  2. Yazar: SİYAMİ TÜRKAN
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. GÜLDEN BERKMAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Şehircilik ve Bölge Planlama, Urban and Regional Planning
  6. Anahtar Kelimeler: Servis, üretici servis, imalat, istihdam, gelişme, büyüme. IV, Service, producer services, manufacturing, employment, province, development, growth. Ill
  7. Yıl: 1996
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Şehir ve Bölge Planlama Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 216
Özet
oz ÜLKE VE İL BÜYÜMESİNE YENÎ BİR PERSPEKTİF: ÜRETİCİ SERVİSLER Türkan, Siyami Yüksek Lisans, Şehir Planlama Bölümü Tez Yöneticisi: Doç. Dr. Gülden Berkman Haziran 1996, 216 sayfa Bu tezde yeni dünya düzeninde önem kazanan servis sektörü ve onun bir alt sektörü olan üretici servisler üzerinde durulmuştur. Servis sektörünün genel yapısı verildikten sonra üretici servislerin üretim sürecine ve mekana olan etkileri incelenmiştir. Üretici servislerin imalat sektörüyle olan fonksiyonel ilişkisi üzerinde durularak mekandaki konumlanması analiz edilmiştir. Bu teorik kısmın ardından bazı örnekler verilmiştir. Bu örneklemelerde üretici servislerin ekonomik büyüme ve gelişmedeki rolü ortaya konmuştur. Sektörlerin mekansal hareketliliğinin planlamada nasıl kullanılabileceği sorgulanmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT A NEW PERSPECTIVE TO THE GROWTH OF PROVINCES AND COUNTRY: PRODUCER SERVICES Türkan, Siyami M.S., Department of City Planning Supervisor: Assoc. Prof. Dr. Gülden Berkman June 1996, 216 pages In this thesis,“service sector”and its subsector“producer services”are analyzed which appear with the new world order. Having given the general structure of service sector, effects of producer services in production process and on the space are examined. By stating the functional relations of producer services with the manufacturing sector, their allocation decisions are analyzed. After this theoretical presentation, some examples are given, where the role of producer services in the economic growth and development is focused on.