An Overwiew of the CIS construction market and guidelines for foreign construction companies
- Tez No: 56585
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
- Anahtar Kelimeler: BDT İnşaat Pazarı, BDT Ülkeleri n, CIS Construction Market, CIS Republics
- Yıl: 1996
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İnşaat Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 141
Özet
oz BDT İNŞAAT PAZARININ DE?ERLENDİRİLMESİ VE YABANCI MÜTEAHHİT FİRMALAR İÇİN REHBER BİLGİLER Sinman, Ö. Mutlu Yüksek Lisans, İnşaat Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Y. Doç. Dr. Talat Birgönül Ocak 1996, 141 sayfa Bu çalışma BDT ülkelerindeki inşaat endüstrisini incelerken, bu tikelerde iş yapan ve çalışan inşaat şirketleri için gerekli bazı rehber bilgileri içermektedir. Bu inceleme, BDT'de günümüzde mevcut ekonomik, idari ve inşaat ile ilgili konuları kapsamaktadır. Verilen rehber bilgiler BDT ülkelerinde geçerli yerel kavramlar ile bunların yabancı inşaat kavramları ile karşılaştırmalarını içermektedir. Verilen örnek olaylar işgücü, malzeme, ekipman ve inşaat metodlan ile ilgilidir. Bu çalışma, inşaat endüstrisinin teknik tarafından çok ekonomik tarafını ele almaktadır. BDT ülkelerinde iş yapan inşaat şirketleri için en önemli konu projelerin finansmanı olduğundan, bu çalışmada projelerin finansal yapısı ile ilgili bir model gösterilmiş ve sunulmuştur.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT AN OVERVIEW OF THE CIS CONSTRUCTION MARKET AND GUIDELINES FOR FOREIGN CONSTRUCTION COMPANDXS Sinman, Ö.Mutlu M.S., Department of Civil Engineering Supervisor : Asst. Prof. Dr. Talat Birgönül January 1996, 141 pages This thesis analyzes the construction market in CIS republics and provides some guidelines for construction companies working in the CIS construction market. The analysis is based on the current situation in CIS republics regarding mainly economic, governmental and construction issues. The guidelines include information on local issues related with construction and comparison of local and foreign construction items. The case studies include construction issues such as manpower, materials, equipment and construction methods. This study emphasizes on the economic side of the construction industry rather than the technical side. A financial model is developed and presented in the thesis to solve the financial structure of the projects undertaken since this is the most important issue to realize any project in CIS republics.